SON EKLENENLER

SÖZLEŞMELİ MEMURLARA KADRO İSTİYORUZ.

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu; “Sözleşmeli memurlarımızın kadro hakkını alana kadar mücadelemiz devam edecek”
21 Mayıs 2019 23:58

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sosyal Denge Sözleşmesi (SDS) imza töreninde açıklama yapan Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Başkanı Levent Uslu Sözleşmeli Memurların kadro hakkını alıncaya kadar sendikal mücadelelerinin devam edeceğini belirtti.

BELEDİYE BAŞKANI FATMA ŞAHİN’E TEŞEKKÜR

İmzalanan Sosyal Denge Sözleşmesi için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e memurlar adına teşekkürlerini bildiren Genel Başkan Levent Uslu,  yapılan iyileştirme ile çalışanların geçim şartlarının biraz daha iyileştirildiğini ifade ederek, "Bundan sonra daha gayretli olmak görevimizdir. İşimizi en iyi şekilde yapacağız. Gaziantep'e hizmet için alın terimizi ortaya koymalıyız. Sosyal Denge Sözleşmesi'nin her iki taraf için de hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum." açıklamalarında bulundu.

SÖZLEŞMELİ MEMURLARIMIZIN KADRO HAKKINI ALANA KADAR MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEKTİR

Sözleşmeli Memurların Kadro hakkını alıncaya kadar Memur-Sen Konfederasyonu ve Bem-Bir-Sen olarak mücadeleye devam edeceklerinin altını çizen Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu sözlerine şöyle devam etti:

"2011 ve 2013 yıllarında nasıl ki 300 bin sözleşmeli memurumuza kadro alınması için mücadele ettik ve başarılı olduysak bugünde Memur-Sen Konfederasyonu ve Bem-Bir-Sen olarak daha fazla gayretle benzer mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Yeni dönemde iş başına gelir gelmez ilk gündemimiz sözleşmeli memurlarımıza kadro sevincini yaşatmak olmuştur. Sözleşmeli memurlarımızın kadro hakkını alana kadar da mücadelemiz devam edecektir. 300 bin Sözleşmeli Memurumuzun Kadro almasında olduğu gibi yine Memur-Sen Konfrderasyonu ve Bem-Bir-Sen olarak mücadele edecek ve 250 bin Sözleşmeli Memurumuzu KADRO ile buluşturacağız.

Yetkili Sendika olamamanın iş bilmezliğiyle değil, her kademeden bütün muhataplara belirttiğimiz KADRO hakkını alana kadar mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz.”

Sendikal mücadelenin önemine ve yöntemine de değinen Uslu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tribünlere oynayarak maç kazanılmaz, gösteriş yaparak hak alınmaz. Bu şovun da Memurlarımıza faydası olmaz. Hiçbir emeği olmayan ve sadece şov yapan bu sendikaların bunu öğrenmesi kendileri için de bir aşama olacaktır."

Yetkili sendika şov yapmaz mücadele eder, emek verir, koridorları aşındırır. Biz Yetkili Sendika olmanın sorumluluğu ve bilinciyle hak mücadelesi veriyor ve çalışıyoruz.”

TALEBİMİZ AÇIK VE NETTİR

Kamuda sözleşmeli personelin istihdamının mağduriyetler oluşturduğunu vurgulayan Genel Başkan Levent Uslu, “Mevcut sözleşmeli personelin kadroya geçişini sağlayacak düzenleme ivedilikle hayata geçirilmesi gerekmektedir. Sözleşmeli personel rejimi hem mevzuatıyla hem de varlığıyla bir sorunlar ve tepkiler yumağı oluşturmaktadır. Sözleşmeli personel uygulamasının mağduriyetleri bir an önce azaltılmalı ve sonra da bütünüyle varlığı ortadan kaldırılmalıdır.

Talebimiz açık ve nettir.

Emeğin ve alın terinin haklı savunucusu olarak kamuda sözleşmeli memurlarımıza KADRO istiyoruz.

Hak ve alın teri  için emek veriyoruz. Türkiye için, Memurlarımız için emek veriyoruz, mücadele ediyoruz, çalışıyoruz...

Sözleşmeli memurlarımızın sevinci bizim sevincimizdir.

İnanıyorum ki KADRO'lu günler yakındır." şeklinde konuştu.

BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

İmzalanan sözleşmenin ardından açıklamalarda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, çalışma arkadaşlarının yaşam standartlarının önemli olduğunu, kaliteli iş üretebilmek için yaşam sıkıntısı içerisinde olmaması gerektiğini vurguladı.

SÖZLEŞMENİN MEMURLARIMIZIN MOTİVASYONUNU ARTTIRACAĞINA İNANIYORUM

 “Biz büyük bir aileyiz. Birlikte çalışıyor birlikte üretiyoruz” ifadelerini kullanan Şahin

 “İyi ve kaliteli hizmet vermek için, hizmet odaklı çalışabilmek için çalışma arkadaşlarımızın da geçim sıkıntısı çekmemesi gerekmektedir. Sosyal Denge Sözleşmesinin imzalanması ile çalışma arkadaşlarımızın yaşam standartlarının iyileştirilmesi hepimizi mutlu edecektir. Sözleşmenin memurlarımızın motivasyonunu arttıracağına inanıyorum. Allah bizlere hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin” diye konuştu.

Düzenlenen imza töreni Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu’nun günün anısına Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e hediye takdimi ile son buldu.

kamuexpress.com
Bu haberin tüm hakları kamuexpress.com'a aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER