SON EKLENENLER

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞINDA GEÇİCİ VE MEVSİMLİK İŞÇİLERE MÜJDE! 4 AY UZATILDI

Tarım ve Orman Bakanlığında 10 bine yakın orman işçisinin kadro talebi tam karşılanmasa da 4 ay daha uzatıldı.
11 Temmuz 2019 15:11

Bilindiği üzere gerek çalışanların gerek KPSS mezunları ve tüm  vatandaşlarımızın taleplerini tarafsız olarak dile getirmekte ve haberlerimizde etkin olarak destek vermekteyiz. Son olarak geçtiğimiz haftalarda CHP'nin verdiği 10 bin orman işçisi için kadro talebi kanun teklifi yer almaktaydı.

Kanun teklifleri muhalefet partilerinin hangisi olursa olsun komisyonlarda görüşülmekte ardından genel kurula gelmektedir. Genel kuruldan geçme ihtimali az olsa biel gündem olması açısından önemlidir. Bu kanun teklifi de etkisini gösterdi ve HAK-İŞ'in öncülüğünde orman işçilerinin kadro talepleri bir bakıma çözüldü.

Bu kapsamda  TBMM’ye sunulan tüm kanun tekliflerini önemsiyor ve GÜNDEM olması açısından son derece önemli olduğuna inanıyoruz. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın onayıyla HAK-İŞ Genel Kurulunda müjde verildi. Hak-İş konfederasyonundan yapılan açıklamalar şu şekildedir:

ERDOĞAN ORMAN İŞÇİLERİNE MÜJDEYİ HAK-İŞ GENEL KURULUNDA VERDİ

Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in 14. Olağan Genel Kurulu, 10 Temmuz 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirildi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, geçici ve mevsimlik işçilerin sürelerinin arttırılması talebini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçici orman işçilerinin çalışma sürelerinde 4 ay uzatma müjdesini HAK-İŞ Genel Kurulunda verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN GEÇİCİ ORMAN İŞÇİLERİNE UZATMA MÜJDESİ

Erdoğan, geçici orman işçilerinin çalışma sürelerinde 4 ay uzatma müjdesi verdi. Erdoğan, “Her alanda ihtiyaç duyulan adımları atmak durumundayız. Ormancılık faaliyetleri ve orman yangınları ile mücadeleden dolayı işçi ihtiyacının had safhada olması gerekçesiyle bütün geçici işçiler için 4 ay süre uzatımı talebi yenilendi. 4 aylık uzatma sürecini böylece gerçekleştirmiş oluyoruz. Hayırlı olsun” dedi.

ARSLAN, GEÇİCİ İŞÇİLERİN VİZELERİNİN VERİLMESİ TALEBİNDE BULUNDU

Uzun yıllardır 5 ay 29 günden fazla çalışma imkanı bulamayan geçici ve mevsimlik işçilerimize 9 ay 29 gün çalışma imkanının tanınmasından dolayı da teşekkürlerini ileten Arslan, çalışma süreleri KHK’de 9 ay 29 olarak belirlenen geçici mevsimlik işçilerin çalışma sürelerinin vizeye bağlı olduğu için halen vizelerinin verilmemiş olduğunu belirterek, vizelerin 9 ay 29 gün olarak verilmesi talebinde bulundu.

 

MYMEMUR

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
Ahmet deniz
Iskurdan girenler askeri ucret aliyor ama daha fazla calisiyor onlar isci kadrosuyla beraber daha fazla calisiyor nerde hak hukuk onlar 6 bine yaklasan maasi bizim askeri ucret ayip bunu dengeleyin
Doğan
Belediyede 15 yıldır mühendis işçi olarak çolışıyoruz. Statümüz geçici işçi
Mstfa
Çaykurda çalişanlar geçici mevsimlik işciler ama onlar birakin 9ay 29 u 6 ay çalişamiyor ne mujdesidir bu kimi kandiriyorsunz
Saim Gündogdu
Ozellsen seker fab cikartilan taseronlar ve typ okul Guvenlik bunlar bu memleketin insani degilmi eşitlik .
İsmet
Peki sayın sendika başkanım sayın cumhurbaşkanım sayın Devlet büyüklerim % de yetmişe takılanlar ne olacak herkese hayırlı haberler verirken biz kadro alamayan kurumda çalışan kiralık arac şöförleri ne olacak sorabilirmiyim sizlere zamanında bas bas bagırdınız herkese ayrımsız kadro verecegiz diye taşeronu ortadan kaldırıyoruz demiştiniz ama hala bir acıklama veya bir gelişme yok ne olacak bizlerin hali yine bizim sırtımızdan milyonları kazanan servetine servet katan toşeron firmaları koruyup kollamaya devammı edeceksiniz? Artık bıktık usandık her saniye her dakika her saat her gün her yıl işten çıkarılma tehtitlerinden saygılarımla selamlıyorum
SON EKLENEN HABERLER