SON EKLENENLER

TAŞERON İŞÇİ TORBA YASAYI BEKLİYOR! NELER DEĞİŞECEK?

12 Ekim 2017 13:16

Taşeron işçilerin kadroya kavuştukları anda maaşlarında da sosyal haklarında da değişiklik olacak. Hükümetin yıl sonuna kadar zaman vermesi ile ümitlenen taşeron işçileri 2017 bitmeden neler bekliyor? Taşeronda son durum ne?

Taşeron işçiler için 2017 bitmeden kadro gelecek. Çünkü hükümet kanadından gelen açıklamalar bu yönde. Hem Çalışma Bakanı hem de Başbakan yıl sonuna kadar süre veriyor. Peki taşeron için torba yasada geçmesi beklenen değişiklikler neler? Taşeronda son durum ne oldu. Son dakika açıklaması var mı?

TAŞERON İŞÇİNİN MAAŞI

Torba yasada, taşeron işçileri de yakından ilgilendiren düzenleme bulunuyor. Kamuda çalışan taşeron işçilerin maaşları artık Maliye Bakanlığı tarafından belirlenecek. Peki, bugüne kadar nasıl belirleniyordu? Her kamu kurumu kendi sözleşme yapıyor ve sözleşmede de çalışacak olan taşeron işçilerin ücretlerini kendi belirliyordu. Torba yasa Meclis’ten geçtikten sonra ise artık kamuda çalışacak tüm taşeron işçilerin sözleşmedeki ücretlerine ilişkin tavanı Maliye belirleyecek.

TORBA YASA İLE  TAŞERON İŞÇİLERİ NELER BEKLİYOR?

– Asgari ücretin 1404 liranın altına düşmemesi için çalışanlara ilave geçim indirimi sağlanacak.
– Taşeron işçilerin maaşlarını Maliye Bakanlığı belirleyecek.
– Ay sonları ödenen işsizlik maaşı her ayın 5’inde ödenecek.
– Terörle Mücadele Kanununa göre istihdam hakkı bulunanlarda yaş sınırı kalkıyor.
– Terörle mücadelede yaralanan vazife malulleri ile 15 Temmuz Darbe Kalkışmasının bastırılması sırasında yaralananlar memur olabilecek.
– Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların alacakları yetki belgesi için yapacakları harcamalar 2020 yılına kadar İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanacak.

SÖZCÜ

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER