SON EKLENENLER

TAŞERON İŞÇİLER CUMHURBAŞKANI’NA MEKTUP GÖNDERDİ

Mersin'de Karayolları 5'inci Bölge Müdürlüğü'nde çalışan bir grup taşeron işçi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup gönderdi.
13 Temmuz 2017 18:15

Mersin'de Karayolları 5'inci Bölge Müdürlüğü'nde çalışan bir grup taşeron işçi, kadro için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderdi.

Toroslar İlçesi Lütfü Oğuzca Parkı'nda toplanan taşeron işçiler, 'Cumhurbaşkanımız duy sesimizi', 'Taşeron işçi olarak ölmek istemiyoruz', 'Karayolları taşeron temizlik işçileri kadrosunu istiyor' ve '15 Temmuz'da nöbetteyiz' yazılı dövizler açtı.

İşçiler adına konuşan Ertuğrul Saltuk Bal, Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan yaklaşık 10 bin taşeron işçinin kadrolu işçi olarak atama işlemlerinin gerçekleştirildiğini, ancak temizlik işçilerinin kapsam dışı bırakıldığını söyledi.

ASIL İŞLERDE ÇALIŞIYORLAR

Alın teriyle, emek vererek ekmeğini evlerine götüren insanlar olduklarını belirten Bal şöyle konuştu;

"Mersin'de de yüzlerce arkadaşımız bu protokolden faydalandı. Ancak aynı çatı altında aynı işi yapmamıza rağmen ihalesi temizlik olan biz işçiler, yardımcı iş kapsamındasınız denilerek bu kadrodan ayrı tutuldu. Oysa bizler garson, aşçı, bilgi işlem, sekreter, evrak kayıt, bahçıvan ve taşıma gibi Karayollarının asıl işlerini yapıyoruz"

Açıklamanın ardından temizlik işçileri taleplerini içeren mektupları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ve ilgili bakanlara gönderdi.

 

HABER 10

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER