SON EKLENENLER

TAŞERON İŞÇİLER KÖLE GİBİ KULLANILAMAZ

BBP (Büyük Birlik Partisi)’nin 10. Olağan kongresinde konuşan Genel Başkan Mustafa Destici, Hükümeti taşeron işçilere verilen sözü tutmaya çağırdı.
22 Ekim 2017 17:40

TAŞERONA VERİLEN SÖZLERİN TAKİPÇİSİYİZ

Taşeron işçilere verilen sözlerin şu ana kadar tutulmamasına tepki gösteren Destici,“Verilen sözün üzerinden uzun süre geçmesine rağmen hiçbir adım atılmamasının kabul edilir bir tarafı yok. Taşeron işçiler resmen modern köleler gibi kullanılıyor. Bu yılın sonuna kadar bir düzenleme yapılacağı söyleniyor. Bu olumlu bir gelişme ancak hala hangi işçilerin ve kaç kişinin kadroya geçirileceğine ilişkin bir belirsizlik var. Verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz ve bunun takipçisi olacağız.”şeklinde konuştu.

Hükümetin eğitim politikalarına yönelik eleştirilerde de bulunan  Destici, 

BU İŞ BU KADAR ZOR MU?

Tarih ve Din Kültürü derslerini etkili olmadığı bir sınav sisteminin ortaöğretimde bu derslere yönelik ilgiyi azaltacağının hesaba katılmamasını eleştiren Destici, bu yöntemle adeta dinini ve tarihini bilmeyen nesiller yetiştiğini söyledi. Yeni sınav sisteminin İmama Hatip Liselerinin aleyhine durumlar doğurduğunu söyleyen Destici,“Şu an ortaokul son sınıf öğrencileri, liselere geçişte nasıl bir sınava tabi tutulacaklarını bilmiyorlar. Böyle bir şey olamaz. Bu iş bu kadar zor mu? Bu işin taraflarını toplayıp üç gün mü olur, üç ay mı olur, üç yıl mı olur… konuşulup bir model geliştirilebilir. Dünyada bu işin aşağı yukarı nasıl yapıldığı belli. Kendi kültürümüz ve deneyimimizin ışığında bir model oluşturmak bu kadar zor mu?” ifadelerini kullandı.

DİNDAR NESİL YETİŞMİYOR

Artan suç oranlarına da dikkat çeken Destici,“Dindar nesil yetiştirilmesi hedefi bizim de desteklediğimiz bir hedeftir. Ancak gelinen noktada dindar nesil yetiştirilmediğini görüyoruz.” Diyerek “Uyuşturucu kullanım yaşı ortaokula kadar indi. Uyuşturucu bağımlıları uyuşturucu almak için anne ve babalarına şiddet uyguluyor, bıçakla yaralıyorlar.” ifadelerini kullandı.

MÜLAKAT KONUSUNDAKİ SIKINTILARI CUMHURBAŞKANINA İLETTİK

İyi öğretmen yetiştirmeden eğitim sorunlarını çözmenin mümkün olamayacağını söyleyen Destici, mülakatla öğretmen alımının adalet duygusunu zedelediğine belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yetkililer tarafından yanıltıldığını dile getiren Destici,“Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmemizde öğretmen alım mülakatlarındaki yanlışlıkları söyledim. Gördüm ki; kendisine yanlış bilgiler verilmiş ve yanıltılmış. Verdiğimiz bilgiler üzerine yetkililere talimat verdi. Liyakat sahibi olmayan kişilerin birilerine siyasi yakınlığı nedeniyle bu mülakatlarda yüksek puan alması adalet ve hakkaniyetle bağdaşmaz”şeklinde konuştu.

kamuexpress.com
Bu haberin tüm hakları kamuexpress.com'a aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER