SON EKLENENLER

TAŞERON İŞÇİLERİ HÜKÜMET’E SESLENDİ:

Kadro haklarını almak için mücadelelerine devam eden taşeron işçileri sosyal medyadan sesini yükseltti: Seçim vaatlerine kanmıyoruz.
13 Haziran 2017 19:27

TAŞERON İŞÇİLER FACEBOOK GRUBUNA KATILMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Yıllardır kadro talebiyle mücadele eden taşeron işçileri çeşitli platformlardan seslerini duyurmaya devam ediyor. Önceki gece Twitter’dan #kandırıldık etiketiyle hükümete tepki gösteren taşeron işçileri, “Bir haftada başkanlık için anayasa hazırlayanlar 5 yıldır taşeron işçisiyle dalga geçiyorlar” diyerek tepki gösterdi. Konuya ilişkin Aydınlık’a konuşan taşeron işçisi Kadriye Sağıroğlu da “Biz mücadeleye yılmadan devam edeceğiz” dedi.

AK Parti hükümeti her seçim öncesi kadro vaadinde bulundu ancak seçim sonrası bu vaatleri unuttu. Taşeron işçileri ise yaptıkları toplantılar, düzenledikleri eylemlerle taleplerinde ısrarlı olduklarını her seferinde dile getirdi. Önceki gece Twitter üzerinden #kandırıldık başlığıyla, siyasi liderleri de etiketleyerek kadro taleplerini bir kez daha ifade etti.

HER SEÇİM ÖNCESİ VAAT

Bir devlet hastanesinde taşeron işçisi olarak çalışan Kadriye Sağıroğlu, merkez medyanın taşeron işçilerine kulaklarını tıkadığnı belirterek, sorunlarını gündeme taşımaya çalıştıklarını söyledi. Sağıroğlu, şu ifadeleri kullandı: “Zaman zaman sosyal medyadan sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Sosyal medyanın gücüne inanıyoruz. Twitter’da gündem olan bir konu Türkiye’nin gündemine de giriyor. Konu başlığımızı da #kandırıldık olarak belirledik. Çünkü her seçim öncesi taşeron işçileri kadro vaadiyle kandırılıyor. Seçim bittikten sonra taşeron işçisinin adı bile geçmiyor. Biz de kendimizi unutturmamak için siyasi liderleri de etiketleyerek Twitter’da gündem olmayı başardık. Bu şekilde sesimizi duyuruyoruz ancak diğer basın organları bu meseleye o kadar duyarsız ki Deniz Seki’nin hapisten çıkması daha önemli bu ülkede. 1 milyon insan o kadar önemli değil maalesef; ailelerimizle birlikte bu sayı çok daha fazla ama bir Deniz Seki olamıyoruz.”

Önümüzdeki dönemde tekrar Ankara’ya çıkarma yapacaklarını belirten Sağıroğlu, “Onlar bizi ne kadar kandırmaya çalışsa da biz hiçbir zaman mücadeleyi bırakmadık, bırakmayacağız. 2019 seçimleri de gelecek. O zaman sıra bize gelecek. En son sözü bir gün mutlaka biz söyleyeceğiz” dedi. Sağıroğlu, işyerindeki baskılardan dolayı sesini duyurmaktan çekinen taşeron işçilerini de mücadeleye çağırdı.

22 Mart’ta dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu da kamuda çalışan tüm taşeron işçilerini kadroya geçireceklerini vaat etmiş ancak AK Parti yöneticileri ve hükümet yetkilileri daha sonra bu sözün kendilerini bağlamadığını söylemişti.

İŞ KANUNU İHLAL EDİLİYOR

Oysa 2003 yılından beri 4857 sayılı İş Kanunu’nda yer alan maddeye göre, zaten asıl işlerde çalışan taşeron işçilerinin çoğu kadro hakkına sahip olabiliyor. Yıllardır İş Kanunu’nu ihlal ederek “teknolojik uzmanlık” gerektirmeyen asıl işleri taşerona veren AKP, seçim öncesinde taşeron işçilerinin kadro talebini seçim malzemesi olarak kullanmaktan kaçınmıyor.

TAŞERON İŞÇİLER FACEBOOK GRUBUNA KATILMAK İÇİN TIKLAYINIZ

HABER TÜRK

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER