SON EKLENENLER

TBMM'DE AF YASASI,CEZA İNDİRİMİ VE 3600 EK GÖSTERGE GELİŞMESİ

CHP Gurup Başkanvekili Özgür Özel, Mecliste Son dakika Af yasası ve ceza indirimi hakkında ki gelişmeleri değerlendirdi.
10 Temmuz 2019 14:59

 Meclisin tatile girmesi ile af yasası görüşmelerinin Ekim ayına sarkması hakkında MHP ve İktidara yüklenen Özgür özel, Meclis kürsüsünde ‘’Af yasasını çıkarmadan nereye gidiyorsunuz! Polise, infaz Koruma Memuruna söz verdiğiniz 3600 ek gösterge yasasını çıkarmadan nereye gidiyorsunuz’’ dedi. Özel’in, Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimler öncesinde verdiği af ve 3600 ek gösterge yasası vaatlerini hatırlatarak sert eleştirilerde bulundu. CHP’li Özgür Özgürün yaptığı işte o konuşmalar…

CHP’li Özgür Özel, TBMM kürsüsünde af yasası ve 3600 ek gösterge yasası hakkında eleştirel flaş açıklamalarda bulundu. Özgür Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin 24 Haziran seçimleri ve 31 Mart yerel seçimleri öncesinde af yasası hakkında ki vaatlerini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yine bu seçimler öncesinde ki 3600 ek gösterge vaatlerini hatırlatarak, meclisin tatile girmesine karşı çıkıp, ‘’af yasası ve 3600 ek gösterge yasasını çıkarmadan nereye gidiyorsunuz. Vatandaş size bu yasaları yapmadan gidin diye görevlendirmedi’’ dedi.

Özel konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu!

AF YASASI VE CEZA İNDİRİMİ 

MHP ve AKP’yi kastederek ‘’nasıl tatile gideceğini planlamış. Türkiye'de belki bunu müjde olarak görenler vardır ama bundan büyük Hüzün duyanlar varda var. Nereye gidiyorsunuz arkadaşlar, nereye gidiyorsunuz? Diye sözlerine başlayan Özel, Bahçeli’ye seslenerek ‘’Geçen sene 24 Haziran seçimlerinden önce affı, ceza indirimini ortaya atıp cezaevlerinde yatan kişilerin, onların yakınlarının duygularını istismar edip, daha sonra da bu konuda hiçbir şey yapmayanlar nereye gidiyorsunuz? Ceza yargı reformu diye İstanbul seçimlerinden önce şaşalı salonlarda yargı mensuplarını da karşınıza alıp meclisin yapacağı bir işi yürütmenin işi imiş gibi ele alıp müjdeler verenler, avuçları patlarcasına yargı reformuna alkışlayanlar! Nereye gidiyorsunuz? Gazeteciler hapisteyken milletvekilleri hapisteyken, partilerin başkanları, eş genel başkanları görevlerini yaptıklarından dolayı hapisteyken, nereye gidiyorsunuz? Dedi.

3600 EK GÖSTERGE VAATLERİ

CHP’li Özgür özel aynı zamanda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 24 Haziran Başkanlık seçimleri öncesinde ‘’3600 ek göstergeyi ilk 100 günde halledeceğiz’’ diye söylediği vaatlerini hatırlatarak ‘’ 3600 ek gösterge konusunda polise, infaz koruma memuruna söz veriyorsunuz da yapmadan nereye gidiyorsunuz? Geçen sene ilk 100 günde yapacaktınız, unuttunuz! 100 günde yapacağız! 31 Mart'tan sonra yapacağız! 23 Haziran'da yapacağız! Diyerek yapmadığınız 3600 ek gösterge yasasını çıkarmadan nereye gidiyorsunuz? dedi.

Özel ayrıca yaptığı açıklamalarda, polislerin seçim iptali yüzünden yaşadıkları sıkıntılara da değinerek, ‘’O polisler sizin yüzünüzden İstanbul'da 17 gün Sandık başında milletvekillerimizle birlikte kaskın üzerinde uydular. Onların ek göstergelerini vermeden nereye gidiyorsunuz? dedi..

ÇİFTÇİLERE VERİLEN MAZOT VAATLERİ

CHP’li Özgür Özel af yasası ve 3600 ek göstergeye değindikten sonra Çiftçilere verilen vaatlerini de hatırlattı. Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim öncesinde çiftçilere seslenerek ‘’Mazotun yarısı sizden yarısı bizden’’ dediği vaatler üzerinden şöyle devam etti; ‘’Bunları vermeden nereye gidiyorsunuz? Ne tatili?.. Tatili hak edecek hangi kanunları yaptık da gidiyorsunuz? dedi… Özel, seçim öncesi ceza indirimi ve af yasası vaatlerinin MHP tarafından dillendirilerek yüzbinlerce insanı ümitlendiren ama seçim sonrasında unutulduğunu, dile getirilmediğini söyleyen Özel, bir kez daha Bahçeli ve MHP milletvekillerine seslenerek şunları söyledi;

TOPLUMSAL MUTABAKAT OLAN BİR CEZA İNDİRİMİ

‘’Bakın bugün af yasası diye beklentilere ümit bağlayanlar, ceza indirimi diye umudu olanlar, bugün partililerin, genel başkanlarının önüne kendilerini attılar. Ağlayarak kandırıldık, aldatıldık, istismar edildik! Bize sahip çıkın diye’’ dedi. CHP’li Özel, af yasası hakkında ve ceza indirimi hakkında kendi partisi görüşlerine de yer verdi. Af yasasının çıkarılması yönünde olumlu düşünceleri aktaran Özel sözlerine ‘’bizim af sözümüz yok ama macun çıktı tüpten geri girmiyor. Toplumsal mutabakat olan bir ceza indirimi mağdurun da rencide olmayacağı, rıza göstereceği bir toplumsal mutabakatın aranması, bulunması gerekiyor. Tutuklu gazetecilerin ayıbından tutuklu siyasetçi ayıbından bu ülkenin kurtulması gerekiyor. Bunları söz verip, söz verip, söz verip ondan sonrada gelecek hafta perşembeye kadar bunlar için bize müsaade edin dediler. Sizlere müsaade yok! Millet, sizi bunları yapmadan gidin diye görevlendirmedi’’ cümleleri ile son verdi.

 

KAMU PERSONELİ

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
aydın akça
YA SİZ NASILCUMHUR İTTİFAKISINIZ. HALA MİLLETE YALAN DOLAN SÖYLEME VE VAATLERİNİZİ GERÇEKLEŞTİRMEMEK İÇİN DOGRULARI KONUŞMUYORSUNUZ. 31 MART VE 23 HAZİRAN DERSİ SİZE AZ GELDİ HERHALDE. HER ŞEY BUNUNLA BİTMEYECEK CUMHURBAŞKANI SECİMİDE SORGULANACAK. MAL VARLIGINIZDA SORULACAK. HANEDANLIGINIZDA VE ŞAİBE DURUMLARINIZDA SORULACAK MİLLETİMİZ SECİMLERDE DERS VERDİ. ŞİMDİ OSMANLI TORUNLARININ ŞAMARINA HAZIRLANIN. AF 3600 GÖSTERGE EYT SONUÇLANMADAN NEREYE RT.ERDOGAN D.BAHÇELİ MİLLET APTAL DEGİL SİZDE MİLLETİMİZ KADAR AKLI SELİM DEGİLSİNİZ. VAATLERİNİZİ YERİNE GETİRİN NEREYE İSTERSENİZ GİDİN. ŞİMDİ TATİL DEGİL ÇALIŞMA ZAMANI. BAK İSTANBUL ANKARA İZMİR MERSİN ADANA ANTALYA VE 17 YAKIN BÜYÜK ŞEHİR GİTTİ NEDENMİ BENCİLLİĞİNİZDEN VE KİBİRİNİZDEN. VAATLERİNİZİ YERİNE GETİRİN.
Nusret Akıner
Herifsin herif.ö.özel
Necati YÖRÜK
Kıbrıs Barış Harekâtı MUHARİP GAZİ Lerimizin Haklarını da Unutmayın Artık Diğer ŞEHİT ve GAZİ Haklarıyla Aynı Olsun Bu Vebal Sizleri Yakar Bilesiniz Saygılarımla. DENİZLİ den GAZİ OĞLU NECATİ YÖRÜK.
Rüya
Yazıklar olsun diyorum yıllar aylar geçti TV ler bas bas ceza indirimi bahsedip sosyal medya cabası bu kadar ümit verip meclis uzucak kapnmicak sonra yeni yasamada insanı en çok acıtan şey bekletilmek Koyu akp li olarak kınıyorum
Rüya
Yazıklar olsun diyorum yıllar aylar geçti TV ler bas bas ceza indirimi bahsedip sosyal medya cabası bu kadar ümit verip meclis uzucak kapnmicak sonra yeni yasamada insanı en çok acıtan şey bekletilmek Koyu akp li olarak kınıyorum
Rüya
Yazıklar olsun diyorum yıllar aylar geçti TV ler bas bas ceza indirimi bahsedip sosyal medya cabası bu kadar ümit verip meclis uzucak kapnmicak sonra yeni yasamada insanı en çok acıtan şey bekletilmek Koyu akp li olarak kınıyorum
SON EKLENEN HABERLER