SON EKLENENLER

TOPLUM YARARINA PROGRAMI MECLİS GÜNDEMİNDE

İŞKUR Aracılığıyla TYP Kapsamında Çalışan İşçilere Kadro Talebi TBMM'de Kamu kurumlarında çalışan TYP işçilerinin kadroya alınmalarına dair talep Meclis gündemine geldi. Cumhuriyet Halk Partisi tarafından dile getirilen kadro talebinde binlerce işçinin işsiz kalacağı vurgulandı.
19 Haziran 2019 23:12

Kamu kurum ve kuruluşlarında binlerce TYP işçisi çalışıyor. İŞKUR aracılığıyla gerçekleştirilen alımlarda işe alınan personeller 6 ay veya 9 aylık sürelerle işe alınıyor. Yaz döneminin başlamasıyla özellikle Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere bu tür kurumlarda çalışan işçiler işsiz kalacaklar. 

Bu işçilerin yaz döneminde işsiz kalmaları ve yaşayacakları mağduriyetler Meclis'te dile getirildi. 

TYP İŞÇİLERİNE KADRO KONUSU MECLİS GÜNDEMİNDE

Toplum Yararına Program kapsamında işe alınan ancak sözleşme süreleri bittiği için işsiz kalacak vatandaşlar için CHP Niğde Milletvekili ve Emek Büroları Merkez Yöneticisi Ömer Fethi Gürer önemli açıklamalarda bulundu. Bu konuda hükümete eleştirilerde bulunan Ömer Fethi Gürer, hükümetin işçiliği çeşitlendirdiğini ifade etti.

Mevsimlik işçi, TYP işçici gibi isimlerle geçici işçi alımlarının olduğunu ifade eden CHP Milletvekili Gürer bu işçilerin örgütlenmelerinin engellendiğini, toplu iş sözleşmesinden yararlanmadıklarını, işsizlik fonundan yararlanmadıklarını ifade etti. TYP işçilerinin kamuda en fazla 9 ay süreyle çalıştıklarını ifade eden Fethi Gürer sürecin dolması ile işten çıkarılan persoenllerin ne işsizlik maaşı nede iş kanunundan doğan diğer haklara sahip olmadıklarını ifade etti.

“Toplum Yararına Çalışanlar süreklilik ve kadro İstiyor. 28 Haziranda 20 bin Güvenlik Personeli işsiz kalacak. Diğer kurumlarda TYP’nin işsizlik süreci başlıyor, bu insanların birçoğu en az iki ay evlerine ekmek götüremez hale gelecekler.Bu uygulama, tüm TYP’lilere kadro verilerek sonlandırılmalıdır”

Mustafa Karagöz

KAMU İLANLARI

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
fatmas
sayın cumhurbakanımız duyun sesimizi işimiz 29 haziranda bitiyor işsiz napacaz hic olmazsa sürekli olsun
SON EKLENEN HABERLER