SON EKLENENLER

TÜM MEMURLARI İLGİLENDİREN KRİTİK İZİN SORUSU

Yurt dışında yüksek lisans yapmak isteyen memurlar dikkat! Yurt dışında yüksek lisans yapan memura 657 sayılı Kanunun 108/E maddesi uyarınca aylıksız verilmesi mümkün mü? Faruk Erdem cevaplıyor.
31 Temmuz 2019 13:08

MEVZUAT NE DİYOR?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 108/E maddesinde? "Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde? memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir. Ancak, sıkıyönetim, olağanüstü hâl veya genel hayata müessir afet hâli ilan edilen bölgelere 72 nci madde gereğince belli bir süre görev yapmak üzere zorunlu olarak sürekli görevle atananlar hakkında bu bölgelerdeki görev süreleri içinde bu fıkra hükmü uygulanmaz." hükmü yer almaktadır.

TAKDİR YETKİSİ

Bu itibarla; mezkur hükme istinaden verilecek aylıksız iznin süresinin memuriyet boyunca bir yılı aşamayacağı, en fazla iki defada kullanılabileceği ve ilgilinin isteği üzerine verilmesinde kurumun takdir yetkisinin bulunduğu değerlendirilmektedir.

SABAH

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER