SON EKLENENLER

TÜM SAĞLIK PERSONELİNE YIPRANMA PAYI VE ESNEK ÇALIŞMA 14 MART’TA GELİYOR

Sağlık çalışanlarına yıpranma payı geliyor. 14 Mart Tıp Bayram’ında sağlık personeline yıpranma pay ve esnek çalışmayı içeren yasa tasarısı meclise gelecek. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan konu hakkında açıklama yaptı.
13 Mart 2018 13:20

Sağlık Bakanlığı personeli için özlük haklarında iyileştirmeler içeren yasa tasarısı meclise geliyor. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, torba yasa olarak adlandırılan tasarının 14 Mart Tıp Bayramı’na yetişeceğini ve meclis geleceğini ifade etti. Torba yasa ile sağlık personeline yıpranma payı ve esnek çalışma düzenlemeleri yapılacak.

Sağlık çalışanlarına yıpranma payı konusu oldukça uzun bir süredir konuşuluyor. Sık sık gündeme gelen, düzenleme yapılacağı yıpranma payı, sonunda kanun tasarısında yer alacak. Ayrıca sağlık personeline esnek çalışma da düzenlemede yer alacak maddeler arasında bulunuyor.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, tüm sağlık çalışanlarına 4 yılda 1 olacak şekilde yıpranma payı verileceğini ifade etti. Ayrıca ek ödemelerin maaşa yansıması, çalışma şartlarının iyileştirilmesi, hastanelere kreş açılması ve özlük haklarında iyileştirmeler torba kanunda yer alacak.

Sağlık Bakanı Demircan’ın açıklamalarına göre doktorlar için de yeni bir çalışma yapılıyor. Bu düzenleme ile üniversite veya devlet hastanelerinde görev yapan doktorlar, mesai bittikten sonra dışarıda çalıma imkanı bulabilecek. Esnek çalışma modeli üzerindeki çalışmalar sürüyor.

 

MYMEMUR

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER