SON EKLENENLER

TÜRKİYE 2018 YAZ SAATİ UYGULAMASINA GEÇECEK Mİ?

Avrupa’da 25 Mart tarihinden itibaren ülkeler yaz saati uygulamasına geçecek. Türkiye yaz saati uygulamasına geçecek mi? Saatler ileri alınacak mı?
11 Mart 2018 16:58

25 Mart 2018 tarihinden itibaren Avrupa ülkeleri yaz saati uygulamasına geçecek. Yaz saati uygulaması kapsamında ülkeler saatlerini 1 saat ileri alacaklar. Avrupa’da ki pek çok ülkenin uygulayacağı yaz saati uygulaması 28 Ekim 2018’de sona erecek ve kış saati uygulamasına geçilecek.

Avrupa ülkelerinde yaşanacak olan bu uygulamaya Türkiye katılıp katılmayacağı merak ediliyor. Söz konusu olan yaz saati uygulaması Mart ayının girmesi ile araştırılmaya başlandı. Türkiye yaz saati uygulamasına geçecek mi? Ülkemizde de saatler 1 saat ileri alınacak mı?

Bildiğiniz gibi Danıştay’ın kararı doğrultusunda kalıcı yaz saati ile ilgili karar yetkisi, TBMM Plan ve Bütçe komisyonunda görüşülen torba yasa tasarısına eklenen yeni bir madde ile Bakanlar Kuruluna verilmişti. Yapılan yeni düzenlemede saatlerin ileri alınması durumunun söz konusu olmadığı belirtiliyor. Diğer yandan Ülkemizde kalıcı olması belirlenen yaz saati uygulamasına geçildiği bildiriliyor. Kararın Bakanlar Kurulu tarafından düzenlenmesi durumunda 28 Ekim 2018 tarihinde Türkiye Avrupa ülkeleri ile birlikte kış saati uygulamasına geçebilecek.

 

MYMEMUR

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER