SON EKLENENLER

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN ATAMASINDA YENİDEN KONTENJAN DAĞILIMI BELİRLENMESİ İÇİN İMZA KAMPANYASI

Milli Eğitim Bakanlığı MEB'in ücretli öğretmenler arasından atayacağı 5000 sözleşmeli öğretmenin ücretli kontenjanında adaletsizlik olduğu iddiası ile imza kampanyası başlatıldı. Ücretli öğretmenler kontenjanların Bakan İsmet Yılmaz’ın açıkladığı gibi ön başvuru alındıktan sonra belirlenmesini talep ediyor.
22 Mayıs 2018 09:22

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından sözleşmeli olarak atanacağı açıklanan 5 bin ücretli öğretmenin başvuru ve atama duyurusu 15 Mayıs’ta açıklandı. Ancak branşlara göre kontenjan dağılımının adaletsiz olduğu iddia edilerek change.org’da başlatılan imza kampanyasında, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın belirttiği gibi ön başvuru alınarak branşlara göre kontenjanların belirlenmesi talep edildi.

İmza kampanyasında özetle şöyle denildi:

“5 bin ücretli öğretmenin sözleşmeli olarak atanması ile ilgili yapılan kontenjan dağılımı Sn. Milli Eğitim Bakanımızın demeçlerinde belirttiği şekilde yapılmadı. Ön başvuru alınmadan yapılan kontenjan dağılımı adil olmayıp birçok kontenjan boşta kalacak. Bazı branşlara mevcut aday sayısından fazla kontenjan verilip diğer tüm branşlara birer kontenjan verilmiş. Kontenjan dağılımının hakkaniyetli şekilde ön başvuru alınarak yapılmasını talep ediyoruz.”

21 Mayıs’ta açılan imza kampanyasına saat 16.00’ya kadar 678 kişi destek verdi.
 

kamuexpress.com
Bu haberin tüm hakları kamuexpress.com'a aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER