SON EKLENENLER

YANGIN TATBİKATI GERÇEĞİNİ ARATMADI

Solhan Devlet Hastanesinde AFAD, UMKE, sağlık, polis ve itfaiye ekiplerinin desteği ile gerçeği aratmayan yangın tatbikatı gerçekleştirildi.  
20 Haziran 2019 18:20

Solhan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Murat Döger ve Sivil Savunma Amiri Serhat Bilmez koordinesinde Sivil Savunma bünyesinde gerçekleştirilen Hastane Afet Planı çerçevesinde yıllık tatbikat gerçekleştirildi. 

Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi Şube Müdürü M.Nuri Değişman başkanlığında Solhan Devlet Hastanesindeki personele "Birey ve Aileler için Temel Afet Bilinci Eğitimi” verildi. 

Devlet Hastanesi personeline verilen eğitimin ardından AFAD, UMKE, itfaiye ile polis ekiplerinin desteği ile tatbikat yapıldı. Hastanedeki yangın, deprem ve tahliye tatbikatları gerçeğini aratmadı. Tatbikat sırasında yangına ilk müdahale, hasta ve çalışanların tahliyesi, yüksek katlardan hastaların nakledilmesi gibi senaryolar uygulandı.

Hastanede siren çalarak yangın alarmı veren itfaiye ekipleri ile birlikte temsili hastaların en kısa sürede tahliye edilmeleri sağladı. 

Bu sırada hastanede çıkan temsili yangından dolayı yüksek katlarda mahsur kalan sağlık personelleri ve hastalar itfaiye ekipleri tarafından kurtarma aracının merdivenleri ile kurtarıldı. 

Yangın anında nasıl hareket edeceklerini uygulamalı bir şekilde gösteren ekipler; söndürme, kurtarma, koruma ve ilkyardım konularında da hastane personellerine bilgiler verdiler. Son olarak yangın tüpleri ve tüplerin nasıl kullanılacağını uygulamalı olarak anlatan ekipler, personellere uygulama yaptırarak alevlere hangi yönden müdahale edeceklerini gösterdiler. 

Yapılan tatbikat, herhangi bir sorun yaşanmadan sona erdi.

BİNGÖL GÜNDEM

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER