SON EKLENENLER

YOUTUBE ÇOCUKLARA ÖZEL WEB SİTESİ AÇIYOR

YouTube çocuk kullanıcılara uygunsuz videolar gösterdiğine dair aldığı eleştirilerinden sonra çocuklara özel bir web sitesi açacağını duyurdu. Yeni web sitesindeki içerikler, okul öncesi çocuklar 4 yaş ve altındakiler; büyükler 5-7 yaş arası; daha büyükler ise 8-12 yaş aralığındaki çocukları kapsayacak. Seçilen yaş aralığına göre çıkan sonuçlar aynı zamanda okul öncesi, büyükler ve daha büyükler kategorilerine göre de sınırlandırılarak tavsiye edilecek.
30 Ağustos 2019 06:19

Video paylaşım platformu YouTube'dan önemli adım. Youtube çocuklara özel mobil uygulamasının online versiyonunu da açacağını açıkladı. YouTube’dan yapılan açıklamada, çocuklar için telefon uygulaması (Kids app) ve websitesinin farklı yaşlara göre yeni kategorilere ayrılacağını söyledi. Açıklamada “4 yaşındaki bir çocuk için harika olabilecek bir videonun, 10 yaşındaki bir çocuk için ilgi çekici olmayabileceğini biliyoruz. Bu yüzden ebeveynlerin YouTube Kids web sitesinde, çocukları için doğru içeriği seçmelerini kolaylaştırmak istiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Yeni web sitesindeki içerikler, okul öncesi çocuklar 4 yaş ve altındakiler; büyükler 5-7 yaş arası; daha büyükler ise 8-12 yaş aralığındaki çocukları kapsayacak. Seçilen yaş aralığına göre çıkan sonuçlar aynı zamanda okul öncesi, büyükler ve daha büyükler kategorilerine göre de sınırlandırılarak tavsiye edilecek.

YouTube, sistemlerinin yaş kategorilerine uygun olmayan içerikleri kaldırmak için çok çaba harcasa da tüm videoların manuel olarak incelenmediğinin altını çizerek, kendilerinin gözden kaçırdığı bir durum olması halinde kullanıcılardan bunları engellemelerini ya da rapor etmelerini istedi.

YouTube, uygunsuz, yanıltıcı ve bazen de şiddet içerikli videoların izlenmesine izin verdiği için ağır bir dille eleştiriliyordu.

YENİ ŞAFAK

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER