SON EKLENENLER

YSK PERSONELİ YENİ TASARIYA TEPKİLİ

12 yıldır görevde yükselme sınavı açmayan YSK, şimdi kurum dışından müdür ve müdür yardımcısı alacak
23 Kasım 2017 00:58

YSK personeli, 12 yıldır görevde yükselme sınavı açılmamasına karşın, kurum dışındaki personelin de katılabileceği yazılı ve sözlü sınavla seçim müdürü ve müdür yardımcısı alınmasına tepkili

12 yıldır görevde yükselme sınavı açmayan YSK, şimdi kurum dışından müdür ve müdür yardımcısı alacak
YSK, 12 yıldır görevde yükselme sınavı açmıyor.

81 ilde teşkilatı bulunan YSK'da, en son görevde yükselme sınavı, 2005 yılında açılmıştı.

Ancak, Meclise sunulan kanun teklifinde, YSK çalışanlarının talepleri ve beklentileri görmezden gelinerek, kurum dışından personelin de başvurabileceği bir sınavla seçim müdürü ve müdür yardımcısı alınacaktır.
YSK personelini rahatsız eden madde şu şekildedir:

"(6) Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren seçim müdürü ve seçim müdür yardımcılığı kadrolarına beş yıl süreyle, 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde sayılan şartlara ek olarak 10 uncu maddenin dördüncü fıkrasındaki şartlan taşıyan ve imzalanacak protokole göre Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan yazılı sınavda başanlı olanlar arasından, yapılacak sözlü sınav sonucuna göre Başkan tarafından atama yapılabilir. Ancak bir takvim yılı içinde bu fıkra uyarınca yapılacak atamalar, bu kadrolara görevde yükselme suretiyle yapılan atamaların dört katını geçemez."

Bu madde, YSK Başkanına, 5 yıl süreyle kurum dışından, ÖSYM'nin yapacağı yazılı ve sonrasında YSK tarafından yapılacak sözlü sınavla seçim müdürü ve müdür yardımcısı alma imkanı tanımaktadır.

Seçim Müdür ve Müdür Yardımcılığı kadroları için; yıllarca görevde yükselme sınavı bekleyen, lisans, yüksek lisans mezunu olan, nitelikli, eğitimli, seçim iş ve işlemlerinde tecrübe kazanmış, yapılan tüm seçimlerde başarısını ve devletine bağlılığını ispatlamış, hatta YSK tarafından sözlü ve mesaj yoluyla başarıları sürekli takdir edilmiş olan kurul çalışanları adeta yok sayılmıştır. Bu durum tüm YSK personeli arasında huzursuzluğa umutsuzluğa ve maalesef işten soğumaya yol açmıştır, açacaktır. Bunca seninin emeği, alın teri, tecrübesi ve özverisi yok sayılmıştır.

Diğer taraftan kanun teklifinin 10. maddesinde şu hüküm yer almakta:

"(9) İlçe seçim kurulu başkanı, ihtiyaç duyulması halinde seçim müdürlüğünde görevli personelin, o yerdeki adalet hizmetlerinde kadrolarına uygun görevlerde geçici olarak çalıştırılmasına müsaade edebilir."

Bu madde, ilçe seçim kurulu başkanlarına, seçim müdürlüğünde görevli personeli, adalet bakanlığına bağlı hizmetlerde geçici olarak görevlendirmesine imkan tanımaktadır.

İş yükünün arttığı, seçim iş ve işlemlerinin bilgi, beceri ve en önemlisi de tecrübe gerektirdiği, bu tecrübenin de ancak sürekli olarak seçimde çalışmakla kazanılacağı düşünüldüğünde, seçim personelinin bilgi ve becerisinin olmadığı, UYAP programı konusunda eğitimsiz olduğu, on parmak daktilo/bilgisayar kullanamadığı bilinmesine rağmen adalet hizmetlerinde çalıştırılması, hiçbir kamu yararı içermemektedir.

MEMURLAR.NET

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER