SON EKLENENLER

34. Uluslararası İzmir Festivalinin Son Günü

Son Günü 31 Ağustos'ta gerçekleştirecek olan festival, bir çok sanatçıya ev sahipliği ediyor.
30 Ağustos 2021 01:08

Uluslararası İzmir Festivali

“Kültür ve Sanat Kenti İzmir” sloganıyla çalışmalarını sürdüren İKSEV, bu yıl 34. sünü gerçekleştireceği Uluslararası İzmir Festivali’yle, alanlarında dünyanın en önemli isimlerini İzmir’e getirerek Türkiye’nin ve İzmir’in tanıtımını başarıyla yapmaktadır. Tarihi mekânları sanatla buluşturan İzmir Festivali, Efes Antik Tiyatrosu, Celsus Kütüphanesi, Efes Odeon’un yanı sıra Meryemana Evi, St. Policarp Kilisesi, Agora, Bayraklı Ören Yeri, “Ana Tanrıça’nın Kenti” Metropolis, Büyük İskender’in İzmir’i yeniden kurduğu Kadifekale’yi, çağlar boyunca müzikle tedavinin başkenti olmuş Bergama Asklepion’u, Çeşme Kalesi’ni ve Türkiye’nin ilk yavaş kenti Seferihisar’daki Sığacık Kalesi’ni, kent tarihinin önemli tanıkları olan Ayavukla Kilisesi ile tarihi İzmir Sigara Fabrikasını, Efes Ticaret Agorası’nı da mekânları arasına katmıştır. Uluslararası İzmir Festivali, nitelikli programları ve tarihi mekânları sanatla yaşatan etkinlikleriyle Avrupa Festivaller Birliği’nin prestijli bir üyesidir.

Son gün etkinliği: ANTONİO PLACER SEXTET  “TROVAORES”

31 Ağustos 2021 Salı • Çeşme Kalesi • 21.30

Antonio Campos  Vokal, Cajon

Pablo Suarez  Piyano

Juan Antonio Suarez "Canito"  Gitar

Jose Luis Lopez  Viyolonsel

Gabriele Mirabassi   Klarnet

Antonio Placer  Vokal

Rafael Campallo  Flamenko dans

Trovaores projesi, Flamenko, caz ve şansonların, Grenoble ve Granada’nın karla kaplı dağlarının kalbinden çıkıp bir araya gelişinin hikayesidir. Altı müzisyen ve bir dansçı,  kurallardan oluşan ama sınırları aşan müzikal bir hikaye anlatmak için büyük bir heyecanla bir araya geliyorlar. Sanatçıların düzenlemeleri bizleri Flamenko’nun temellerinden caz melodilerine, İspanik ve Galiçya geleneksel şarkılarına götürüyor. Performanslara, her tınının ve vuruşun, farklı tarzların oluşturduğu derin enerjiye saygı duruşunda bulunduğu yeni bir nefes ve ritim veriyor.

“Trovaores” farklı geçmişlerden gelen iki güçlü, zıt ve birbirini tamamlayan sesin bir arada yer aldığı olduğu, yarı yolda ya da herhangi bir yerde bir köprü gibi buluştuğu bir gösteri.  Öyle ki, büyü çağırdığında sertleşen, duygular dayanılmaz olduğunda geri çekilen derin seslerin taşıdığı iki sanat ve şiir evrenini bir arada harmanlar. Güçlü bir bütünlük ve adanmışlığı taşır. Trovaores eylemdeki ve etkileşimdeki bir büyüdür, "karanlık seslerin" ve aynı zamanda bir araya gelmenin ruhudur.

Biletler için İKSEV internet sitesini ziyaret eebilirsiniz.

İBB’den Ulaşım Desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi Çeşme Kalesi ve Celsus Kütüphanesi’nde yapılacak konserler için ücretsiz ulaşım desteği verecek. Belediye otobüsleri konser günleri saat 18:00 ve 18:30 arasında DEÜ Sabancı Kültür Merkezi’nin Mithatpaşa Caddesi tarafındaki kapısı önünden doldukça hareket edecek.

GENÇ BÜLTEN

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER