SON EKLENENLER

7 KÜTÜPHANE GÖREVLİSİNİN COVID OLDUĞU ÖĞRENCİLERDEN GİZLENDİ

İTÜ Mustafa İnan Kütüphanesi’nde 7 görevli COVID oldu iddiası: “Öğrencilere bilgi verilmedi, çalışanlar gruplardan öğrendi” İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Maslak Merkez Kampüsü'nde bulunan Mustafa İnan Kütüphanesi çalışanlarında COVID-19 tespit edildiği iddia edildi. Kütüphane görevlisinin verdiği bilgiye göre son bir hafta içerisinde 7 kütüphane görevlisinde COVID-19 tespit edildi.
02 Kasım 2020 07:56

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) Maslak Merkez Kampüsü’nde bulunan Mustafa İnan Kütüphanesi çalışanlarında COVID-19 tespit edildiği iddia edildi. Kütüphane görevlisinin verdiği bilgiye göre son bir hafta içerisinde 7 kütüphane görevlisinde COVID-19 tespit edildi.

Tespit edilen görevliler arasında öğrencilerle kitap alışverişinde bulunanların olduğu da öğrenildi. Kütüphane görevlisinin aktarımına göre, COVID vakalarına rağmen kütüphanenin olağan seyrinde çalışmaya devam ettiği de öğrenildi.

İTÜ açıklama yapmadı

Kendilerine herhangi bir açıklama yapılmadığını belirten görevli, bu bilgiyi aralarında oluşturulan Whatsapp gruplarından öğrendiklerini aktardı. İTÜ’nün ne çalışanlara ne de öğrencilere herhangi bir açıklama yapmadığını da belirten görevli, kütüphanenin dezenfeksiyon işleminden geçirilip geçirilmediğine dair de bir bilgisinin olmadığını ifade etti.

COVID-19 olan çalışanların karantinaya alındığını belirten görevli, dönüşümlü çalışılması gereken kütüphanede böyle bir uygulamanın da olmadığını vurguladı.

Hafta sonu kapalı

Pandemi öncesine kadar 7 gün 24 saat açık olan Mustafa İnan Kütüphanesi’nin çalışma saatleri pandemi ile birlikte hafta içi 8.30-16.45 olarak belirlendi. Kütüphane hafta sonu ise kapalı.

SENDİKA.ORG

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER