SON EKLENENLER

ANKARA'DA İZLEYEBİLECEĞİNİZ TİYATRO GÖSTERİLERİ

07 Eylül 2021 16:16

Ted Bundy

Cinayet ve tecavüzden sanık ve mahkum seri katil Theodore Robert Bundy’nin hayattaki son 53 dakikası…

1974-1978 yılları arasında resmi makamların ispatlayabildiği cinayet ve tecavüz sayısı 36. Fakat bunlar sadece kanıtlanmış olanlar… 1978 yılında hapishaneden ikinci kaçışından sonra tekrar yakalanan ve 10 yıl boyunca masum olduğunu söyleyen bir katil. 11 yıl boyunca anlamsız bir reddediş…

Seanslar:

09 Eyl 20:00 Çankaya Sahne

 

 

Totlar

Sakin bir Macar köyünde, oğullarını savaşa yollayan Tot ailesinin hikayesidir oyunumuz. Onlar savaştaki oğullarının yolunu gözlerken, köye, oğullarının komutanı misafir olarak gelir. Oğullarının biraz olsun daha iyi koşullarda olması için aile her türlü fedakarlığı gösterecektir. Böylece Tot ailesi garip, yepyeni bir hayatla karşılaşır. Kahkaha ve gözyaşının yan yana bulunduğu tüm hayatlar gibidir onlarınki. Biz de “Kardeştir hep buralarda gözyaşı ve kahkaha…” diyerek açarız perdemizi.

Seanslar:

9 Eylül 20:30

10 Eylül 20:30

11 Eylül 20:30

ANKARA DEVLET TİYATROSU MACUNKÖY AÇIKHAVA YAZ SAHNESİ

 

Beyaz Geceler

Beyaz Geceler, yalnızlığın şiirdir. Petersburg' un kalabalığı içindeki yalnızlığını hayallerinde avutmaya çalışan bir gençle, şehrin kenar mahallelerinde köhne bir eve sıkışıp kalmış bir genç kızın farkına varamadığı yalnızlığının kesiştiği noktada Dostoyevski' nin gençlik coşkusuyla yazdığı bir şiir. Oyunumuzun kahramanı gençle, genç kızımız Nastenka' nın, yüreklerini ilk kez başka birine açmayı deneyimledikleri Petesburg köprüsü 4 gecelik bir aşk öyküsüne sahne olur.

Seanslar:

11 Eyl 20:00 Çankaya Sahne

12 Eyl 20:00 Çankaya Sahne

 

Cimri

Molière'in Cimri'si, Paris’in burjuva kesiminin çılgınlık düzeyine ulaşmış para tutkusunun komedyasıdır. Parayı bütün yaşamsal değerlerin üzerinde tutan, bu yüzden kendi insani özüne ve çevresine yabancılaşan insanın içine düştüğü çelişkileri, gülünç ve zavallı durumu sergiler.
Oyun bu içeriğiyle, parayı temel değer ve yaşamın tek ölçü birimi sayan yaşam anlayışına eleştirel bir bakış sunmasıyla hala güncelliğini korumaktadır.
"Dünyadaki insanların en az insan olanı, yeryüzündeki canlıların en katı yüreklisi, pintilerin en pintisidir. Onun sevmesinden kuru, onun okşamasından kısır bir şey olamaz. Vermek öylesine zoruna gider ki selam bile vermez kimseye, onu bile alır; yalnız alır..." Gerçekten de dedikleri kadar acımasız, katı yürekli, pinti ve kötü müdür Harpagon? İnsan doğuştan mı böyle olur? Yoksa Harpagon sadece yazılmış bir karakter midir?

Seanslar:

16 Eylül 20:30

17 Eylül 20:30

18 Eylül 20:30

ANKARA DEVLET TİYATROSU MACUNKÖY AÇIKHAVA YAZ SAHNESİ

Bir Yaz Dönümü Gecesi Rüyası

Theseus ve Hippolyta’nın evlilik töreni heyecanı ile başlayan romantik komedi türündeki Bir Yaz Dönümü Gecesi Rüyası, günümüzde de yaygın olan “Aşıklar kavuşacak mı?” sorusu ile devam ediyor. Aşk ve kavuşma telaşesi içindeki aşıkların hikayesini izliyorken, bir yandan da periler diyarında Titania ve Oberon’un evlatlık çocukları için birbirleriyle oynadıkları oyunlara tanık oluyoruz.

Bütün bunlar bir yana, oyun içinde bir oyun hazırlığındaki esnaflar da var güçleri ile çalışmaktalar.

Büyüklere masallar tadındaki Bir Yaz Dönümü Gecesi Rüyası’nı izlerken yer yer aşk kavgalarına gülecek, yer yer ise Titania ve periler ile büyüleneceğiz.

Seanslar:

18 Eyl 20:00 Çankaya Sahne

26 Eyl 20:00 Çankaya Sahne

 

Piraye

Ödüllü yönetmen ve aktör Murat Çidamlı'nın rejisörlüğünü ve oyunculuğunu üstlendiği Nazım Hikmet'in "Piraye"si, Eylül Kuzgunbay'ın uyarlaması ile tiyatro sahnelerinde olacak. Nazım ve Piraye aşkından geriye kalanları değil; o aşktan geleceğe aktarılanları sahnede bulacaksınız. 

Seanslar:

18.09.2021 Cumartesi/ 16:00
Akün Sahnesi/ Ankara

18.09.2021 Cumartesi/ 20:00
Akün Sahnesi/ Ankara

 

 

Zengin Mutfağı

Cumhuriyet tarihinde görülmüş en büyük işçi hareketi olan 15-16 Haziran 1970 olaylarının zengin bir ailenin mutfağına yansıması.

Hizmet etmekten başka bir şey düşünemeyen köşk çalışanları da gözlerinin önünde gelişen olaylar karşısında kayıtsız kalamayacaktır. Toplumdaki değişimden her biri kendi payına düşeni alacaktır.

Vasıf Öngören’in bu olayları eğlenceli bir biçimde aktardığı oyun, tiyatro sahnesinde defalarca yorumlanmış ve beyazperdeye de uyarlanmıştır. 1978 yılında ilk kez İstanbul Şehir Tiyatrolarında bu oyunda aşçı Lütfü Usta’yı canlandıran Şener Şen, 40 yıl aradan sonra aynı rolde ve genç bir oyuncu kadrosuyla tekrar sahnede.

Seanslar: 

20.09.2021 Pazartesi/ 21:00
Panora Sanat Merkezi/ Ankara

 

Anna Karanina

19. yüzyıl Rusya’sında aristokrasi varlığını sürdürmekte, toplum yazısız kurallarını birer anayasa gibi bireylerin ceplerine sokmaktadır. Hayatın tesadüfle var olan gerçekliği ise toplumsal kurallarla onulmaz bir savaş içindedir.
Anna Karenina, Kont Vronski’yi ilk kez bir tren garında görür. Kont Vronski de Anna’yı… Toplumun kurallarının sorgulanacağı, zaman zaman da toplumun kurallarının bireyi sorgulayacağı o büyük hikâye bir tren garında böylece başlar…

Seanslar:

23 Eylül 20:30

24 Eylül 20:30

25 Eylül 20:30

ANKARA DEVLET TİYATROSU MACUNKÖY AÇIKHAVA YAZ SAHNESİ

Celile

Nazım Hikmet'in annesi, Yahya Kemal'in sevgilisi Celile'nin hayatı, ilk kez tiyatro sahnesinde seyircisiyle buluşuyor.

Toplumsal gerçekci oyunlar sahnelemeyi tercih eden Kadıköy Halk Tiyatrosu'ndan yine hafızalardan çıkmayacak bir performans... Müzikle, şiirle, resimle bezenmiş bu tek kişilik biyografide hem tarihi yolculuğa çıkacak, hem de bir kadının genç kızlığından ihtiyarlığına dek nefes kesen yaşamına tanık olacaksınız. 

Seanslar:

24.09.2021 Cuma/ 20:30
50. Yıl 4 Mevsim Tiyatro Salonu/ Ankara

 

 

Bir Delinin Hatıra Defteri

Nikolay Gogol'un en sevilen öykülerinden olan Bir Delinin Hatıra Defteri, 1965 yılında sahneye uyarlanmış ve ülkemizde ilk tek kişilik oyun olarak Genco Erkal tarafından Ankara Sanat Tiyatrosu'nda oynanmıştı.

Yıllar boyunca sanatçı aynı eseri üç kez, üç değişik yorumla sahneledi. Şimdiki yapım oyunun 50. yıl kutlaması olarak gündeme geliyor. Gogol'un toplumsal kara mizah başyapıtı bir kez daha güldürürken içimizi acıtacak. 

Seanslar:

25.09.2021 Cumartesi/ 21:00
Panora Sanat Merkezi/ Ankara

 

 

Etik Alkol

Aziz Nesin, Cemal Süreya, Edip Cansever, Orhan Veli, Özdemir Asaf, Rıfat Ilgaz, Sabahattin Ali hepsi bu oyun için bir sofrada buluşup anlatıyorlar anlatacaklarını. 

Seanslar:

28.09.2021 Salı/ 20:00
50. Yıl 4 Mevsim Tiyatro Salonu/ Ankara

 

Kayıp El

Çocukken serseriler tarafından eli kesilen Carmichael hayatını kayıp elini bulmaya adamıştır. Bu arayış onu Ohio’ da bir otel odasına getirir.

Seanslar:

30 Eylül 20:30

ANKARA DEVLET TİYATROSU MACUNKÖY AÇIKHAVA YAZ SAHNESİ

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ücretsiz oyunlar:

 

 

GENÇ BÜLTEN

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER