SON EKLENENLER

Asgari ücrette rakam günü!

Bugün üçüncüsü düzenlenecek toplantıda TÜİK’in “Bir işçinin aylık gıda harcama tutarını” açıklaması ve sonrasında da tarafların istedikleri zam oranlarını toplantıda sunması bekleniyor.
22 Aralık 2020 08:02

Aralık ayı ile başlayan 2021 yılı asgari ücret belirlemesinde kritik sürece girildi. Artış oranını belirlemek için iki toplantı gerçekleştiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün Türk-İş’in ev sahipliğinde üçüncü defa toplanacak. İlk iki toplantıda olduğu gibi online gerçekleştirilecek bu toplantıda TÜİK’in, “Bir işçinin aylık gıda harcama tutarının” sunulması bekleniyor. Geçim tutarının açıklanması sonrası tarafların zam oranlarını telaffuz etmeleri öngörülüyor.

İŞÇİ YÜZDE 21 ENFLASYON VE YÜZDE 7 REFAH PAYI İSTİYOR

Bu yıl görüşmelerde Hak-İş ve DİSK ile ortak eden Türk-İş, önce hükümet ve işverenin rakamlarını açıklamasını isterken, işçi tarafının zam oranı ile ilgili de bilgiler gelmeye başladı. Bilgilere göre, işçi tarafı toplantıda yüzde 21 gıda enflasyon oranı ve ek olarak yüzde 7 gıda enflasyon farkı ve ekonomik refah payının talep edilmesini isteyecek.

İŞVEREN, DESTEKLERİN ARTIRILMASINI ÖNCELİYOR

İşveren tarafı ise asgari ücrete yönelik yapılacak bir zamdan önce işverene verilen asgari ücret desteklerinin artırılmasını ve ücret üzerindeki vergi ve primlerin uygun seviyelere çekilmesini istiyor. Hükümetin ise yılsonu enflasyon tahmini olan yüzde 12 oranının üzerine 3-4 puan fark koyarak zammı yüzde 15 civarında kabul ettirmeyi amaçlıyor.

MİLLİ GAZETE

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER