SON EKLENENLER

Askere gitmek istemeyen gayrimüslim vatandaşa beraat kararı

'Askeri Ceza Kanununa muhalefet' suçundan dava açılan genç, bağlı olduğu mezhepte silaha el sürmenin günah olduğunu ve bu nedenle askerlik yapmak istemediğini söyledi, beraat etti.
06 Mayıs 2022 07:19

Bursa'da askerlik yaşına gelen gayrimüslim Yakup Bilensir, yıllarca askere gitmedi. 3 yıl önce hakkında, 'Askeri Ceza Kanununa muhalefet' suçundan dava açılan genç, bağlı olduğu mezhepte silaha el sürmenin günah olduğunu ve bu nedenle askerlik yapmak istemediğini söyledi. Yerel mahkeme, yıllarca kilisede dinini yaşadığını belgeleyen genç adamın beraatına hükmetti. Bölge Adliye Mahkemesi, 'Türkiye Cumhuriyeti İslam dini olsa da diğer dinlere de hoş görülüdür' diyerek, yerel mahkemenin beraat kararını onadı.

Sabah’tan Dilek Yaman Demir’in haberine göre; Bursa'da askerlik yaşına gelen gayrimüslim Yakup Bilensir, yıllarca askere gitmedi. 3 yıl önce hakkında, 'Askeri Ceza Kanununa muhalefet' suçundan dava açılan genç, bağlı olduğu mezhepte silaha el sürmenin günah olduğunu ve bu nedenle askerlik yapmak istemediğini söyledi. Yerel mahkeme, yıllarca kilisede dinini yaşadığını belgeleyen genç adamın beraatına hükmetti. Bölge Adliye Mahkemesi, 'Türkiye Cumhuriyeti İslam devleti olsa da diğer dinlere de hoş görülüdür' diyerek, yerel mahkemenin beraat kararını onadı. Bursa Bölge Adliye Mahkemesi, yerel mahkemenin bu nedenle inanç ve takdirine göre verdiği beraat kararının yerinde olduğuna hükmetti.

ARTI GERÇEK

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER