SON EKLENENLER

BAKAN SELÇUK'TAN 'MEMUR MAAŞLARI'NA İLİŞKİN AÇIKLAMA!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, memur zamlarına ilişkin açıklamada bulundu.
06 Kasım 2020 19:42

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile bağlı kurum ve kuruluşların 2021 yılı bütçe görüşmelerine başlandı. Bakan Selçuk, görüşmeler öncesinde bakanlık ve bağlı kuruluşların çalışmaları hakkında komisyon üyelerine bilgi verdi. Selçuk, konuşmasında memur zamlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. İşte Bakan Selçuk'ın memur maaşları ve zamlarına ilişkin yaptığı değerlendirme:

"Memur maaşlarına gelirsek; memur maaşlarında da beşinci dönem toplu sözleşmelerini gerçekleştirmiştik. Bunlarla ve enflasyon farklarıyla birlikte en düşük memur maaşı 4.188 liraya, ortalama memur maaşı da 5 .031 liraya yükselmiş durumda. Bu da 2002 yılı maaşlarına kıyasla, en düşük memur maaşında reelde yüzde 102, ortalama memur maaşında da reelde yüzde 64 liralık bir artış sağlamış olmak demek. Aynı zamanda, kamu işçileri ücretleri, Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü de 2011 yılından bugüne kadar Bakanlığımız koordinasyonu tarafından yürütülmekte ve 2019 yılında imzaladığımız çerçeve protokol kapsamında da kamu işçilerinin ücretleri de 2019 yılı için yüzde 8 artı yüzde 4, 2020 yılı için yüzde 3 artı yüzde 3 artış yapılmasını karara bağlamış idik..."

SGKREHBERİ

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
HASAN
BUNLAR BAŞKA BİR ÜLKEDE BAKANLIK YAPIYOR VEYA BİZİMLE DALGA GEÇİYORLAR EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 4.188 TL DİYOR BİZ DE İNANDIK
SON EKLENEN HABERLER