SON EKLENENLER

BARO BAŞKANI DA KİMLİK GÖSTERİR, GÖSTERECEK, ÖĞRENECEK....

Eğitim-Bir-Sen Konya 2 nolu (üniversite) Şube Başkanı Şenol Metin ''Hatay Barosunun ve meslek asabiyesi girdabındaki aralarinda muhafazakar avukat, dernek, barolarında olduğu bir kısım kişi ve kurumların eşitlik için mücadele etmesi gerekirken ayrıcalık peşinde olmasını kınıyoruz.''dedi
01 Ağustos 2020 13:26

Geçtiğimiz günlerde Polis, bir restaurantta rutin kimlik kontrolü yaparken daha sonra Hatay Baro Başkanı olduğunu öğrendiğimiz Ekrem Dönmez, önce kimliğini göstermeyerek direnmiş, ardından polisin görevini yapmasına engel olmuştur. Bunun üzerine karakola götürülen Ekrem Dönmez, bayramın huzurunu kaçıran bir basın açıklaması ile Türkiye'yi geren bir süreci başlatmıştır. Bu olay muvacehesinde;
Hatay Barosunun ve meslek asabiyesi girdabındaki aralarinda muhafazakar avukat, dernek, barolarında olduğu bir kısım kişi ve kurumların eşitlik için mücadele etmesi gerekirken ayrıcalık peşinde olmasını kınıyoruz.
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun aklı selim daveti yapması gerekirken taraf olması ve gerginliği arttırmasını da fevkalede yanlış buluyoruz.
Varlık nedeni hukuku savunmak olan Hatay Barosunun fecaat seviyesindeki basın açıklamasını, bir zamanlar sahip oldukları ayrıcalıklı statulerini kaybetmemek için gösterdikleri refleks olarak görüyoruz.
'Bir Polis, Kavmin Efendisi Bir Beyaz Türk Baro Başkanına kimlik sormuş! Ne haddine, Vay ki vay...' diyenler George Orwell'in Hayvan Çiftliğinde kaldı. 'Herkes eşittir, bazıları daha eşittir.' diyen Orwell'di. Yeni Turkiye'de herkes eşittir. Biraz zaman alsa da herkesin eşit olduğunu herkes öğrenecek.

Buradan Sayın Metin Feyzioğlu'na sesleniyorum;
Hatay Baro Başkanı her yurttaş gibi kimliğini gösterse bir şeyi mi eksilir!
Nedir bu ayrıcalık arayışınız!
Konu savunma hakkı ile açıklanamayacak kadar açık.
İlerde başka meslek grupları da 'Ben kimliğini göstermiyorum' dese sorumlusu kim olacak!
Türkiye'yi niçin geriyorsunuz?
Bu çerçevede hususu vesayeti tasfiye etmiş milletimin takdirine sunuyorum.

Son bir cümlede kibrin zirvesindeki bir baro başkanına sahip çıkan muhafazakar avukat ve barolara;
Bu sahip çıkışınızda saik meslek asabiyesi değil ise stokholm sendromudur.
Ne çabuk unuttunuz, Bu Barolar başörtüsü ile sizlere avukatlık stajı dahi yaptırmıyordu.
Acıları unutanlar acıları tekrar yaşamaya mahkumdur. Allah korusun...
Duruşunuzu gözden geçirin.

Şenol METİN
Eğitim Bir Sen
Konya 2 Nolu (Üniversite) Şube Başkanı

SENDİKA BÜLTENİ

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
Alican
Hatay Baro Başkanı'nın neden öyle bir davranış sergilediğini siz anlayamamışsınız.Adam diyor ki "Polis kolluk kuvvetidir.Savcının yazılı emri ile hareket eder.Polis olarak sizin elinizde böyle bir yazılı emir var mı?Yoksa,burada bana kimlik sorma şartlarını yerine getirmekle yükümlüsünüz." diyor.Ayrıcalık istemiyor.Bu davranışı,bizler vatandaşlar olarak anladık ve onaylıyoruz.
vatandaş
Eğitimsen başkanı ; sayın başkan eğitim yerlerde sürünüyor.....bilim ilim adamı yetişdirmek s,z,n görevınız...hukuk tartışmak değildir ...amacıonız acaba eğitimdeki başarısızlığı örtmekmidmidr. Okullar acılcak öneriniz nedir...hanı nerde corono 19 tedbirleri senın bile agzından maske yok ...ülkemde herkes işini yapsada vatandaş rahat etse.....herkes herişi yaparsa kimse asıl işini yağpmassa ....Aldığınız paralar helamı olur.......
SON EKLENEN HABERLER