SON EKLENENLER

BAZI EĞİTİM SENDİKALARI VE GAZETELER SÖZ KONUSU CUMA NAMAZI OLUNCA HEMEN TEPKİ GÖSTERİYOR

Covid-19 salgını nedeniyle 16 Mart’ta toplu ibadete kapatılan camiler bu Cuma ibadete açılıyor. Normalleşme adımları kapsamında 29 Mayıs’ta toplu ibadete açılacak camilerde öğretmenlerin gönüllülük esasına göre görevlendirilmesi söz konusu namaz olunca birilerini rahatsız etti.
30 Mayıs 2020 15:48

Diyanet-Sen Genel Baykanı Mehmet Bayraktutar, Normaleşme adımları çerçevesinde şükür bu gün Cuma namazımızı cemaatle kılabileceğiz. Bununla ilgili esaslar ve alınması gereken tedbirler valiliklerimize iletilerek gerekli tedbirler alındı. Bunlardan birisi de uygun görülen okul bahçelerinde Cuma namazının kılınması ve gönüllü öğretmenlerimizin Cuma namazı süresince sosyal merasfe kuralına uyulması, maske takılması gibi kurallara uyulması konusunda cemaate yardımcı olmalarıdır. Nitekim öğretmenlerimiz gönüllülük asasına ve uygun olmaları durumunda açıköğretim sınavları ve diğer sınavlarda da görevli olarak hizmet veriyorlar.” Dedi.

Bazı eğitim sendikalarının ve gazetelerin söz konusu Cuma namazı olunca hemen tepki gösterdiklerini belirten Bayraktutar “Mazeretini belirten, katılmak istemeyen öğretmenlirimiz katılmaz. Zaten gönüllülük esasına göre yapılacak bir uygulama. Ancak belirli kesimler içerisinde ‘Kur’an, ezan, namaz gibi dini literatüre ait kelimeler geçen her şeye karşı ön yargılı ve saldırgan bir tutum geliştime konusunda maalesef oldukça kararlı olduklarından dolayı bu durumda da kendilerinden beklenen tepkiyi gösterdiler. Yine laiklik bahanesi yine Cumhuriyet elden gidiyor bahanesi. İbadetini yapmak isteyen insanlara yardımcı olmak laikliğin gereğidir. Cumhuriyetimize de ülkemize vatandaşlarımız sahih çıkmasını bilir. Yeter ki birileri insanımızı ötekileştirmeye çalışmasın aralarına fitne tohumu ekmeye çalışmasın.” İfadelerine yer verdi. 

SENDİKA BÜLTENİ

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER