SON EKLENENLER

Cami Dernekleri Kapatılana Kadar Susmayacağız!

Diyanet Hak ve Adalet Sen Genel Başkanı İbrahim Kaya, cami derneklerinin kapatılması yönündeki taleplerinin haklı gerekçelere dayandığını ve bu dernekler kapatılana kadar da susmayacaklarını söyledi.
12 Şubat 2021 20:01

Cami Görevlileri, Sendikalar ve Müftülükler Rahatsız!

Yıllardır sendikalar başta olmak üzere bazı Müftülüklerin de şikâyetlerine konu olan cami derneklerinin imam ve müezzinler üzerinde baskı oluşturmaya çalışarak mobbing uyguladıklarını ve bazı Müftülüklerin de o yerde bulunan cami derneği hakkında Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunduklarına dikkat çeken Kaya, imamların da ya doğrudan ya da üyesi bulundukları sendikalar aracılığıyla cami dernekleriyle ilgili şikâyetlerini Diyanet İşleri Başkanlığına ilettiklerini belirterek, cami dernekleriyle ilgili ciddi sıkıntılar olduğunun ilgili kurumlarca bilindiğini ancak neden göz yumulduğunun anlaşılamadığını söyledi.

Cami İçerisinde Tartışmalar Yaşanıyor!

Bazı cami dernek başkanlarının, İmamlar ve Müezzinler üzerinde baskı oluşturduğunu, imamlardan yüksek oranlarda lojman kirası istediklerini, bu nedenle de dernekler ile imamlar arasında tartışmalar yaşandığına dikkat çeken Kaya, cami içerisinde kavga ve tartışmaların ibadethanelerin asli amacına gölge düşürdüğünü söyledi.

Vatandaşın Yaptığı Hayır Kişiselleştirilemez

Bazı dernek başkanlarının imamların amiri gibi davrandığını, imamlara emir vermeye kalktıklarını, kendilerini camilerin sahibi gibi gördüklerini belirten İbrahim Kaya, hayırsever vatandaşların yaptığı hayırların kişiselleştirildiğini, hayrın tek sahibi gibi davrandıklarını söyleyerek şu ifadelere yer verdi:

İmamların Amiri Diyanet İşleri Başkanlığıdır

“Cami dernekleriyle ilgili sıkıntıları gündeme taşıdığımız zaman bazı kişilerin rahatsız olduğunu görüyoruz! Niye rahatsız oluyorsunuz? Siz, imamların amiri misiniz? İmamlara emir verecek konumda mısınız? Derneğinizin geliri nereden karşılanıyor? Çok uzun yıllar dernek başkanlığı yapanlar var! Neden? İmamı camiden kovuyorsunuz, imamla cami içinde tartışıyorsunuz, imamın oturduğu lojmandan yüksek kira istiyorsunuz!  İmamları atayan Diyanet İşleri Başkanlığıdır ve dolayısıyla imamların da amiri bu kurumdur. Cami görevlileri kendilerini atayan kuruma karşı sorumludurlar ancak bu kuruma hesap verirler! Siz kim oluyorsunuz? Kendinizi ne zannediyorsunuz? Hayırsever halkımızın verdiği hayır paralarının sahibi misiniz?

Cami Derneklerinin Faaliyeti Sona Erdirilmelidir

Hemen belirtmeliyim ki düzgün iş yapan, ibadethanelerin yapımından hizmete açılmasına kadar özveriyle çalışan cami dernekleri de var. Onlardan Allah razı olsun ama şahit olduğumuz, duyduğumuz, basına yansıyanları okuduğumuz zaman cami derneklerinin faaliyetlerinin sona erdirilmesinin zorunlu olduğunu anlıyoruz.

Camiler Milletin Malıdır

Diyanet İşleri Başkanlığına buradan çağrıda bulunuyorum: Camiler milletin malıdır ve hayırseverlerin parasıyla yapılan mülklerdir. Hiçbir derneğin malı olamaz. Bu nedenle cami derneklerinin elinde bulunan camilerin ve müştemilatlarının acilen Diyanet İşleri Başkanlığı emrine tahsis edilmesinin sağlanmasını talep ediyoruz. Cami derneklerinin kapatılarak mülklerinin Diyanet’e devrini bekliyoruz.”

SENDİKA BÜLTENİ

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
Veyis hoca
Kanayan Yaraya parmak basmışınız bir an evvel neşter vurulmalı sayın hocam
SON EKLENEN HABERLER