SON EKLENENLER

ÇUKUROVA MEM'DE ORGANİZE İŞLER

Pandemi nedeniyle seferlik halinde geçirilen yaz döneminde, Cumhurbaşkanlığı genelgesine aykırı bir şekilde görev yerini izinsiz bir şekilde terk eden yöneticiler tespit edildi. İddiaya göre göreve gelmediği günlerin kamera kayıtlarını silerek suçunu gizlemeye çalışan bir kurum yöneticisine verilen tüm disiplin cezaları silinerek kişi görevine iade edildi.
24 Eylül 2020 17:40

İşte skandal olaya ilişkin detaylar:

Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, Çukurova Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) müdürlüğünde yaşanan skandal olayı kamuoyu ile paylaştı. Usulsüzlükler zincirinin sorumlularının açığa çıkarılması çağrısında bulunan Sezer’in açıklamalarının ardından gözler Adana'nın Çukurova ilçesinde yaşanan olaya çevrildi.

GÖREV YERİNİ İZİNSİZ TERK ETTİ

İddiaya göre Çukurova RAM Müdürü Cemal Dağhan, 29 Mart 2020 günü yasal yükümlülüklerini yerine getirmeden, amirlerinden izin almadan ve pandemi sürecinde kamu görevlilerinin görev yaptığı ilden çıkmasını yasaklayan Cumhurbaşkanlığı genelgesini hiçe sayarak İzmir'e gitti. Dağhan'ın şehir dışında olduğu, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun'un RAM müdürleri ile bir toplantı yapmak istemesi sonrasında Çukurova RAM adına Müdür Yardımcısının toplantıya katılmasıyla ortaya çıktı.

5 DİSİPLİN CEZASI VERİLDİ

Çukurova RAM Müdürü Cemal Dağhan’ın görevinin başında olmadığı yönündeki şüphe üzerine İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun tarafından, inceleme başlatıldı. Yapılan soruşturmanın ardından Cemal Dağhan Seyhan'da bir okula öğretmen olarak atandı. Dağhan'a; üç kez aylıktan kesme, bir kez kınama ve bir kez de uyarı cezası verildi.

SKANDALLAR ZİNCİRİ

Görevden alınan Cemal Dağhan’dan boşalan Çukurova RAM Müdürlüğü, boş kurum müdürlüğü olarak ilan edildi ancak ilan bir-kaç gün içerisinde geri çekilerek Dağhan yeniden Çukurova RAM Müdürü olarak görevlendirildi. İddiaya göre Dağhan'a verilen disiplin cezaları Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Dağlı tarafından silindi. Adana'da olmadığı iddia edilen 9 gün boyunca hak etmediği ek ders ücretleri de ödendi.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan ve sorumluları sert bir dille eleştiren Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, yaşananların tam bir akıl tutulması olduğunu söyledi. Sezer; “Yaşananlara skandal demek bile hafif kalır. Çukurova RAM Müdürü soruşturmada müfettişlere Çukurova RAM'a her gün 17.00'den sonra geldiğini söylüyor. Biz, Dağhan'ın aracının HGS ve cep telefonunun HTS kayıtlarının incelenmesini istiyoruz. O zaman tüm gerçeklerin açık bir şekilde ortaya çıkacağını düşünüyoruz" dedi.

BU SKANDALIN ARKASINDAKİ GÜÇ KİM?

Olayların daha vahim boyutunun Dağhan'a verilen cezaların silinmesi ve yeniden RAM Müdürü olarak atanmasıyla yaşandığını ifade eden Mehmet Sezer, skandal kararların arkasında kimlerin olduğunu sordu.

Konunun takipçisi olacaklarının altını çizen Başkan Sezer, "Soruşturma neticesinde yapılan tasarruflardan anlaşıldığı üzere, içerisinde gaflet, dalalet ve hatta ihanet bile olan bu vahim olay, her zaman haktan ve hukuktan bahseden ancak iş kendileri ile ilgili olduğunda hakkı, hukuku ve hiç bir toplumsal değeri tanımayan zihniyetin gerçek yüzünü de bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Kâğıttan kaplanlarla mücadelemiz hakkın, hakikatin, adaletin ve liyakatin her şeyden üstün olduğunu onlara öğrettiğimiz zamana kadar devam edecek" dedi.

KAMU EXPRESS

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER