SON EKLENENLER

DİTİB’DE MEVLİD-İ NEBİ COŞKUSU

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) dünyaya teşriflerinin sene-i devriyesi “Mevlid Kandili” dolayısıyla Köln DİTİB Merkez Camii’nde Mevlid-i Nebi özel programı düzenlendi.
29 Ekim 2020 21:53

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Köln Merkez Camii’ni akşam saatlerinden itibaren dolduran Müslümanlar, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve mevlid-i şerif dinleyip dua ederek mübarek geceyi karşıladı.

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında namaz öncesi cami girişinde sosyal mesafe kuralları gözetilerek, cemaatin irtibat bilgileri kayıt altına alındı. Seccadelerini beraberinde getiren cemaat, ellerini dezenfekte ederek ve maskelerini takarak namazlarını kıldı.

Gecenin anlam ve önemini anlatan DİTİB Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Dilek, “Kendimizi nefsin esiri olmaktan kurtarmalıyız. Peygambersiz Müslüman olunmaz, bunu unutmayalım. Bu nedenle kendimize örnek olarak, rehber olarak Yüce Peygamberi alalım. Hayatı nasıl yaşayacağımızı, Kur’an-ı Kerim’i nasıl anlayacağımızı ve sevgiyi Peygamberimizden öğreneceğiz. Onun hayatından, örneklerle bunu yapacağız. Yüce Peygamberimizin kendimize örnek olarak almamız gereken en güzel hasletlerinden birisi de, O’nun ailesiyle olan münasebetleridir. İslam’da aile hayatında sevginin, adaletin, anlayışın ve hoşgörünün yeri çok büyüktür” dedi.

Hazreti Muhammed’in hayatından örnekler veren Dilek, onu tanıyabilmek için en önemli kaynağın Kur’an-ı Kerim olduğunu söyledi.

DİTİB Merkez Camii din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda tesbihatlar, salat-u selamlar getirildi. Mevlid-i Nebi özel programın sonunda eller semaya açılarak dualar edildi.

Mevlid-i Nebi özel programı DİTİB’in sosyal medya hesapları ile Diyanet Haber'den canlı olarak yayınlandı.

DİYANET BÜLTENİ

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER