SON EKLENENLER

Diyanet'ten 'İmamlar seçim için sahada' haberine yalanlama

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Cumhuriyet Gazetesi’nde yer alan “İmamlar seçim için sahada” başlıklı haberdeki iddiaların yalan olduğu belirtilerek, gazete hakkında hukuki girişimlerin başlatılacağı kaydedildi.
24 Ağustos 2022 18:36

Bugün Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan “İmamlar seçim için sahada” başlığıyla verilen haberle ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılmasında fayda mülahaza edilmiştir.

15 Ağustos 2022 tarihinde Ankara’da Başkanlığımız yerleşkesinde başkanlık yöneticilerimiz ile il müftülerimizin katılımıyla bir istişare toplantısı düzenlenmiştir.

Toplantının seçimle ilgili yapıldığı ve müftülerden seçim öncesi sahaya inilmesi istendiği iddiaları yalandır.

Toplantıda ağırlıklı olarak yeni eğitim öğretim yılı başlamadan önce Kur’an Kurslarımızın sorunları görüşülmüş, ayrıca başkanlığımız yayınlarının toplumumuzun geniş kesimlerine ulaştırılması hususu değerlendirilmiştir. Yine aynı toplantıda başkanlığımız ile il müftülüklerimiz arasındaki koordinasyonun artırılması da müzakere edilmiştir.

Kurumumuzla ilgili olumsuz algı oluşturmak için masa başında hazırlandığı açık olan bu haberle ilgili hukuki girişimler başlatılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Diyanet İşleri Başkanlığı

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

DİYANET BÜLTENİ

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER