SON EKLENENLER

DURMUŞ: Sağlık çalışanları İltimas istemiyorlar. Tek istedikleri eşitlik, adalet ve hakkaniyet.

Sağlık-Sen genel başkanı Semih Durmuş yaptığı açıklamada ''Sağlık çalışanına izin yok, istifa yok, emeklilik yok, esnek mesai yok... Pandemi var, anladık. Ama döner sermayeden hakkaniyetli pay da yok... Pandemi buna da mı engel, bunu bir türlü anlayamadık!'' dedi.
16 Nisan 2021 14:24

DURMUŞ açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Pandemide 3. dalgayı yaşıyoruz. Peki canla başla mücadeleye eden sağlık çalışanları ne durumda...? Kovid19'a yakalanma oranı%30, ailelerinde%50. Kronik hastalıkları olduğu halde çalıştırılanların oranı ise%33. İzin yok, istifa yasak.

Sağlık çalışanlarının%75'i önceki yıllara göre diğer kamu çalışanlarından daha az ücret aldığını söylerken,%87'si alım güçlerinin azaldığını belirtiyor.%98'i (neredeyse tamamı) ek ödeme sistemini adaletsiz buluyor. Sağlık çalışanları kutsal mesleklerinden soğuyor!

Sağlık çalışanları huzursuz, stres dolu ve tükenmiş durumda. Can kurtarmak için zamanla yarışan sağlık çalışanlarının sorunlarının çözümünü zamana yaymak işin doğasına aykırıdır. İltimas istemiyorlar. Tek istedikleri eşitlik, adalet ve hakkaniyet.

Sağlık çalışanına izin yok, istifa yok, emeklilik yok, esnek mesai yok... Pandemi var, anladık. Ama döner sermayeden hakkaniyetli pay da yok... Pandemi buna da mı engel, bunu bir türlü anlayamadık!

SENDİKA BÜLTENİ

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER