SON EKLENENLER

EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Yılın ilk yarısındaki enflasyon oranları doğrultusunda yapılacak zamma ek olarak, enflasyon farkı da söz konusu. Vatandaşlar 'emekli temmuz zammı ne kadar olacak?' sorusunun yanıtını ararken detaylar da netleşmeye başladı. En düşük maaş bu oranlara göre 2 bin 778 TL'yi bulacak.
19 Mayıs 2020 11:34

Emekli maaşlarıyla ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Temmuz'un gelmesini merakla bekleyen emekliler için temmuz ayı zam ayı niteliğinde olacak. SSK ve Bağ- Kur emeklilerine ilk 6 aylık enflasyon oranında zam yapılırken, memur emeklilerine ise memurlarla aynı zam uygulanacak.

Buna göre, memur emeklilerine, yüzde 4 zam ve Ocak-Haziran döneminde gerçekleşen enflasyon yüzde 4'ü aşarsa fark yansıtılacak. Yani yaklaşık 2 milyon memur emeklisi en az yüzde 4 zam alacak.

Merkez Bankası'nın ekonomistlerle yaptığı Mayıs ayı beklenti anketindeki tahminlere göre, ilk 6 aylık enflasyon yüzde 4.41 olarak gerçekleşebilecek. Bu durumda memur emeklilerinin Temmuz zammı yüzde 0.41 enflasyon farkıyla yüzde 4.41'i bulacak. Maaşlarda en az 117,37 lira artış yaşanacak.

En düşük aylık 2 bin 661 lira 34 kuruştan 2 bin 778 lira 71 kuruşa ulaşacak. Memur emeklileri maaşlarını her ayın 1'i ile 5'i arasında alıyor. Farkın olup olmayacağının görülmesi için enflasyon verileri bekleneceğinden, Temmuz başında maaşlar zamsız olarak ödenecek.Zam nedeniyle oluşacak fark da ay içerisinde SGK tarafından duyurulacak tarihte hesaplara yatırılacak.Zam nedeniyle oluşacak fark da ay içerisinde SGK tarafından duyurulacak tarihte hesaplara yatırılacak.
 

YENİ AKİT

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
mehmet göç
insallah yazılan gıbı maşa almaya gıdınce yazıla gıbı çikmiyor siyasetcilerın sözü gıbı olmasin PAZAR 150. aşaği olmıyor market te yetmez.iş olmıyana ALLAH YARDIM ETSİN
SON EKLENEN HABERLER