SON EKLENENLER

Emeklilerin maaş farkları ne zaman yatacak?

Maaş farkları gün gün yatıyor! Temmuz zammı sonrası 'Maaş farkı ne zaman yatacak' sorusu yanıt buldu: Memur, SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları ne zaman ödenecek?
21 Temmuz 2022 12:49

Haziran ayı enflasyon oranı sonrası SSK, Bağ-Kur emekli zammı yüzde 42,35 olurken, memur ve memur emeklisi için zam oranı yüzde 41,69 olurken, 'Maaş farkları ne zaman yatacak' sorusu en önemli gündem maddesi oldu. Emeklilerin maaş farklarına ilişkin son durum şöyle:

KİM NE KEDAR ZAM ALDI?

TÜİK Haziran ayı enflasyon rakamını yüzde 4,98 olarak açıkladı. Bununla beraber SSK ve Bağ-Kur emeklisi için 6 aylık zam oranı yüzde 42,35 olurken, bu rakam memurlar için yüzde 41,69 oldu.

ZAMLI MEMUR MAAŞLARI 8 TEMMUZ'DA YATTI

Temmuz zammı sonrası zamlı memur maaşları için ödemeleri Kurban Bayramı öncesi 8 Temmuz'da yattı.

SSK VE BAĞ KUR EMEKLİLERİNİN MAAŞLARI ZAMLI ÖDENMEYE BAŞLANDI

Emeklilerin zamlı maaş ödemeleri konusunda resmi bir açıklama yapılmadığı için emeklilerin kafası karıştı.

Ancak kurban bayramı tatili sonrasında SSK emeklilerinin maaşları zamlı olarak ödenmeye başladı. Yani bu kapsamdaki emekliler fark almayacaklar. Maaşları zamlı yatıyor.

Bağ-Kur emeklilerinin maaşları da, daha önceden belirlenen günlerde zamlı olarak ödenecek. Bağ-Kur emeklileri de ayrıca bir daha fark almayacak.

MEMUR EMEKLİLERİ FARK ALACAK

Memur emeklilerinin Temmuz ayı maaşları ise Kurban Bayramı öncesinde zamsız olarak ödendi. Bu kapsamdaki emeklilere ise fark ödenecek. Ödeme günü ise henüz netleşmedi.

SGKREHBERİ

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER