SON EKLENENLER

Facebook, Instagram ve Twitter'a 120 milyon lira ceza

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) Türkiye'de temsilci bulundurmaları için sosyal ağ sağlayıcılarına verdiği sürede yeni bir aşamaya geçiliyor. Türkiye'de henüz temsilcilik açmayı kabul etmeyen ve güncelleme dayatması yapan WhatsApp'ın da sahibi olan Facebook, Instagram ve Twitter gibi şirketlere bugüne kadar 40'ar milyon lira ceza kesildi.
17 Ocak 2021 07:32

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) Türkiye'de temsilci bulundurmaları için sosyal ağ sağlayıcılarına verdiği sürede yeni bir aşamaya geçiliyor

Türkiye'de henüz temsilcilik açmayı kabul etmeyen ve güncelleme dayatması yapan WhatsApp'ın da sahibi olan Facebook, Instagram ve Twitter gibi şirketlere bugüne kadar 40'ar milyon lira ceza kesildi.

19 ocaktan itibaren ise bu şirketlere reklam yasağı uygulanacak. Şirketlerin 3 ay içinde gerekli yükümlülüğü yerine getirmemesi halinde, sosyal ağ sağlayıcının internet trafiği bant genişliğinin yüzde 50 daraltılması için Sulh Ceza Hakimliğine başvurabilecek.

Bundan sonraki aşamada ise BTK Başkanı, bant genişliğinin yüzde 90'a kadar daraltılması için sulh ceza hakimliğine müracaat edebilecek.

.

A HABER

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER