SON EKLENENLER

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN 4'LÜ MAĞDURİYET YARATAN SKANDAL UYGULAMA

Eğitim İş Samsun Şubesi Başkan Yardımcısı Volkan Erken’in bugün yaptığı basın açıklaması
30 Mayıs 2020 14:19

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün herkesi mağdur eden skandal uygulamasını ortaya çıkardı. 

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden 4'lü Mağduriyet Yaratan Skandal Uygulama İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Samsun’un Atakum İlçesi’nde bulunan Zafer Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’ni, Taflan MTAL’nin Kurupelit MTAL binasına taşıyarak engellileri ve ailelerini mağdur ederken Taflan MTAL ‘in de kapatıldığı da ortaya çıktı.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün skandal uygulaması bununla da kalmadı. Bir teknik lise kapatılarak öğrenciler vesileleri mağdur edildi, Atakum’da bulunan ve atölyeleri ile engellilere uygun bir eğitim merkezi de taşınarak engelli ve aileleri mağdur edildi.

Üstüne üstlük Bilim Sanat Merkezi'nin (BİLSEM) de Atakum’da boşaltılan engellilere yönelik özel eğitim merkezine taşınması kararı alınarak BİLSEM öğrencileri ve velileri de mağdur edildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bir okulu kapatarak, engellileri buraya taşıması, buradan boşalan okula da BİLSEM Öğrencilerini taşıması şaşkınlıkla karşılandı. Yetkililerin Okul kapatmak yerine, BİLSEM’e bir bina yapılarak hem okul kapatmanın, hem engellileri ve ailelerini yerinden etmenin, hem de BİLSEM öğrencilerini mağdur etmenin önüne geçmesi gerekirken neden böyle bir uygulamaya gittikleri anlaşılamadı.

Engelliler Eğitim Merkezi’nin kapatılmasına velilerin yanı sıra AES, Eğitim Sen, BASK ve Eğitim İş te sert tepki gösterdi. Eğitim İş Samsun Şube Başkan Yardımcısı Volkan Erken de konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: " Eğitim Yönetimi ve Planlaması Bilim dalının en önemli çalışma alanlarından biri de bir eğitim kurumunun açılması, kapatılması yada taşınması kararlarının alınmasında, bölgenin ihtiyaçları, sosyoekonomik durumu, coğrafi şartları, ulaşım imkanları, öğrenci ve öğretmenlerin sayıları, velilerin ve okul paydaşlarının ihtiyaçları ile hazır bulunuşluk durumlarının göz önünde bulundurulması ve kamu yararı gözetilerek yapılmasıdır.

Atakum İlçemizde 1999/2000 Eğitim Öğretim yılından bu yana hizmet veren Zafer Özel Eğitim Meslek Okulu’nun, Taflan MTAL binasına taşınması kararı ile Taflan MTAL’nin Kurupelit MTAL binasına taşınarak kurumun varlığının sona ereceğini öğrenmiş bulunuyoruz. Atakum Zafer Özel Eğitim Meslek Okulu’nun boşaltacağı binaya ise Bilim Sanat Merkezi açılacağı ile ilgili MEB olurunun yakında çıkacağı duyumları da kamuoyu tarafından bilinmektedir.

ZAFER ÖZEL EĞİTİM MERKEZİ ENGELLİLER İÇİN TASARLANDI

Zafer Özel Eğitim Meslek Okulunda bulunan, atölye, laboratuvar ve diğer kullanım alanları asansör ve ortopedik engelli öğrenciler için engelli rampaları, bu okulumuzda eğitim gören özel çocuklarımız için tasarlanmıştır. Üstelik bu tasarımlar çok kısa bir süre önce kamu kaynakları kullanılarak yapılmıştır.

UZUN SERVİS YOLCULUĞU ENGELLİLERİN SAĞLIKLARINI TEHLİKEYE ATAR

Tamamı taşımayla okula gelmekte olan öğrencilerin içerisinde otizmli, Down sendromlu, hafif, orta veya ağır mental engelli, ortopedik bedensel engelli ve bir çoğunun epilepsi hastası olmaları nedeniyle uzun servis yolculuklarında sağlıklarının tehlikeye gireceği açıktır. Ayrıca bazı öğrencilerin engelleri ve özbakım problemleri nedeniyle yanlarında velileriyle olmaları gerektiği de göz önünde bulundurulmalıdır.

YENİ BİNAYA ÖZEL EĞİTİM İÇİN YENİDEN MASRAF GEREKİYOR

Zafer Özel Eğitim Meslek Okulu’nun Taflan MTAL binasına taşınması durumunda, Yeni binanın özel eğitim için hazırlanması için kamu kaynaklarının tekrar kullanılması gerekecektir. BİLSEM in yerleşeceği mevcut binanın BİLSEM için hazırlanması için ayrıca kamu kaynakları kullanılacaktır. Öğrenciler bir süre sonra ulaşım sıkıntısı çekmeye başlayacaklar ve okulun uzakta olması nedeniyle isteksiz davranacaklardır. Söz konusu okulumuz, personeliyle ve çok özel öğrencileriyle birlikte elde ettikleri birçok başarılarla Samsun’ umuzun göz bebeği bir Eğitim yuvasıdır. Böylesine gurur kaynağı önemli bir okulumuzun birçok sakıncalar ve mağduriyetler oluşturabilecek şekilde taşınmasına olumlu bakmıyoruz.

BÖLGENİN TEK MESLEK LİSESİ KAPATILMAMALI

Taflan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ise bölgesindeki tek meslek lisesi olma özelliğindedir. Okulun Kurupelit MTAL bünyesine katılacak olmasıyla öğrencilerin tamamının taşıma kapsamına alınması söz konusu olacaktır. Bu da başka bir kamu kaynağının kullanılması anlamına gelir. Ayrıca öğretmenlerin ve idarecilerin norm kadro sorunu yaşamalarına neden olarak başka bir mağduriyet ortaya çıkacaktır.

OKULLARA DOKUNMADAN YENİ BİR BİNA YAPARAK SORUNU ÇÖZÜN

Eğitim İş olarak Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sesleniyoruz; Atakum’da Bilim Sanat Merkezi açılmasına karşı değiliz.Ancak Zafer Özel Eğitim Meslek Okulu, Taflan MTAL veya başka bir okulumuza dokunmadan BİLSEM için yeni bir bina yaparak bu sorunu çözebilirsiniz. Böylece her iki okulumuzun tüm paydaşlarını üzmeden ve kırmadan bir çözüm üretmiş olursunuz.”

 

Kaynak:kha

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER