SON EKLENENLER

İŞÇİLERE DEZENFEKTAN YERİNE ÇAMAŞIR SUYU VEREN PATRONUN GÖZ YAŞARTICI PİŞMANLIĞI

İstanbul Maltepe'de bulunan bir tekstil atölyesinde çalışan işçiler, işyerindeki dezenfektan şişesinin içerisinde çamaşır suyu olduğunu fark etti. Durumu patrona anlatan işçiler "Hayır, çamaşır suyu değil dezenfektan o" cevabını alınca ellerine sürdükleri çamaşır suyu ile siyah ürünlere yönelince patron, dezenfektan şişesine çamaşır suyu koyduğunu itiraf etti
05 Ekim 2020 07:45

İstanbul Maltepe’de bulunan bir tekstil atölyesinde çalışan işçiler, işyerindeki dezenfektan şişesinin içerisinde çamaşır suyu olduğunu fark etti. Bunun üzerine patrona gidip durumu soran işçiler, “Hayır, çamaşır suyu değil dezenfektan o” cevabını aldılar.

Bunun üzerine tekstil işçilerinden biri çamaşır suyunu eline sürüp atölyede üretilen siyah renkli ürünlere yönelerek “Siyah işlere dokunayım da gör” deyince patron “Dur, yapma” diyerek şişenin içerisine dezenfektan yerine çamaşır suyu koyduğunu itiraf etti.

Yaşadıklarını anlatan işçiler, tekstil atölyelerinde bu tür anormal durumlarla sık karşılaştıklarını, işçilerin hayatının kumaş kadar değer görmediğini söyledi.

Tekstil sektörü işçi sağlığı açısından en kötü koşullara sahip sektörler arasında yer alıyor. Pandemi döneminde üretim zorlamasının sürdüğü tekstil atölyelerinde COVID-19 vakaları patlamış Antep’in yanı sıra tekstil işçilerinin yoğunlukta olduğu İstanbul Maltepe’de de yüksek oranda vaka sayısı gözlenmişti.

SENDİKA.ORG

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER