SON EKLENENLER

İŞKUR’DAN ALINAN SAĞLIK İŞÇİLERİ HAKLARINI İSTİYOR

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Bolu İl Başkanı Harun Ceylan, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı sağlık ünitelerine; İş-Kur üzerinden alınan sağlık işçilerinin, toplu iş sözleşmesi olmadığı için mağduriyet yaşadığını dile getirdi. Konu hakkında Ceylan Sağlık Bakanlığına dilekçe gönderdi.
04 Haziran 2020 17:38

Sağlık Bakanlığın tarafından ilk defa istihdam edilmek üzere İŞ-KUR üzerinden, 4857 sayılı iş kanunu ile kamu kurum ve kuruluşlarında işçi alınmasında uygulanacak usul ve esaslar hakkında yönetmelik kapsamında bilgisayar cihaz teknolojileri servis destek elemanı, şoför, veri giriş kontrol işletmeni, elektrikçi, güvenlik görevlisi, klinik destek elemanı, temizlik elemanı gibi birçok alanda hastanelerde ve İl Sağlık Müdürlüklerinde çalıştırılmak üzere Noter huzurunda kura ile 4/d kadrolarında istihdam edilmek üzere 4/A sigortalısı daimi işçi aldı.

“EMEKLERİNİN KARŞILIĞI VERİLMİYOR”

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Bolu İl Başkanı Harun Ceylan, işçilerin toplu iş sözleşmesi olmadığı için mesai ücretleri başta olmak üzere haklarının karşılanmadığını söyledi. Ceylan; “ Bu işçilere şu anda uygulanacak olan herhangi bir toplu iş sözleşmesi olmaması nedeniyle Fazla Çalışma, Hafta Tatili, Ulusal Bayram ve Genel Tatillerde yapılan çalışmalarda karşılığı verilmemektedir. Toplu sözleşmenin olamadığı durumlarda İş Kanunu Hükümlerinin uygulanması gerekmektedir. Oysa çoğu İllerde hatta komşu ilimiz Düzce’de herhangi bir sorun yaşanmamaktadır” dedi.

“MAĞDURİYETLERİN GİDERİLMESİ İÇİN BAKANLIĞA MÜRACAAT ETTİLER”

İşçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için başta Sağlık Bakanlığına müracaat ettiklerini de ifade eden Ceylan; “ Daha öncede konu hakkındaki durum İl Sağlık Müdürlüğü İdari ve Mali İşler Başkanı Salih Ayan’a iletilmesine rağmen hala herhangi bir çözüme kavuşturulamamıştır. Sendikamız konu hakkında hem Sağlık Bakanlığımıza hem de İl Sağlık Müdürlüğüne müracaatta bulunarak işçilerin mağduriyetinin giderilmesini talep etmiştir. Sağlık İşçileri olarak pandemi sürecinin yorgunluğunu ülkemizde normalleşmenin yaşanmasıyla üzerimizden atmaktayız. Fakat o kadar sıkıntıların arasında bu gibi ücret mağduriyetlerinin yaşanmasını da istememekteyiz” şeklinde ifade etti.

 

 

 

SENDİKA BÜLTENİ

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER