SON EKLENENLER

İşten atılan arkadaşına ziyarete gitti o da işten atıldı!

İşten atılan arkadaşına ziyarete giden çalışan işten atıldı. Yargıtay, 'Arkadaşlık duyguları ile yapılmıştır' dedi.
16 Eylül 2022 15:07

Bir fabrika çalışanının başına ilginç bir olay meydana geldi.

İŞTEN ATILAN ARKADAŞLARINI ZİYARET ETTİ

Sendikal nedenlerle işten atılan mesai arkadaşları, tazminatlarını almak üzere işyerine geldiklerinde, arkadaşlarının yanına gitti.Tamamen arkadaşlık duygularıyla yapılan bu ziyaret ise işinden etti.

MAHKEME İŞE İADE ETMEDİ!

Yaşanan olay karşısında talihsiz işçi, işe iade davası açtı. Ancak mahkeme, işyerine gelen işçi arkadaşlarının yanına patronun karşı koymasına rağmen gitmesini affetmeyerek, işe iade talebini reddetti.

Bir şok da mahkemenin kararıyla yaşayan işçi, yemek tatilinde ve üstelik işyerine de hiçbir zarar vermezken işten atılmasını haklı bulan bu karara bir anlam veremeyerek, kararı temyiz etti.

Bunun üzerine talihsiz işçiye mutlu haber Yargıtaydan geldi.

YARGITAY: ARKADAŞLIK DUYGULARIYLA YAPILAN ZİYARET KOVULMA SEBEBİ OLAMAZ!

Yargıtay "... bu davranışın yemek tatilinde olduğu, başka bir anlatım ile çalışma saati içerisinde olmadığı, davacının ziyaretine gittiği, arkadaşlarının iş yerinde yasa dışı bir eylemde yapmadıkları, arkadaşlık duyguları ile yapılan ziyaretin iş yerinin çalışma düzenini aksatmadığı, davacının(talihsiz işçi) feshe neden gösterilen eyleminin haklı ve geçerli bir fesih nedeni sayılamayacağı'nı ifade ederek işe iade kararı verdi.

 

SGKREHBERİ

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER