SON EKLENENLER

Kamuya engelli atama müjdesi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ocak ayı içinde, yeni yılda bir engelli ataması daha gerçekleştireceğini ifade ederek "Engelli kardeşlerimizi kamuda istihdam etmeyi sürdüreceğiz.” dedi.
03 Ocak 2021 09:17

Selçuk, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 15’inin engelli vatandaşlardan oluştuğuna dikkati çekerek, engellilerin toplumsal hayata katılımı ve hakları konusunda son 18 yılda birçok çalışmaya imza atıldığını belirtti.

2015’te çıkarılan Engelliler Kanunu ile hukuki altyapının oluşturulduğunu, Türkiye’nin BM Engelli Hakları Sözleşmesi’ne imza atan ilk ülkelerden biri olduğunu dile getiren Selçuk, hem kuruluş hem de evde bakım hizmetlerini yaygınlaştırdıklarını ve bu süreçte aile odaklı bir yaklaşımla ilerlediklerini ifade etti.

Bakan Selçuk, kamuda çalışan engelli sayısının 2002’ye kıyasla 10 kat artarak 57 bin 809 ulaştığına dikkati çekerek, “Ocak ayı içinde, yeni yılda bir atama daha gerçekleştireceğiz. Engelli kardeşlerimizi kamuda istihdam etmeyi sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Engelli vatandaşların İŞKUR’un aktif iş gücü programlarından yararlandırıldığını, hibe destekleri sağlandığını, korumalı iş yerleri desteklenerek engellilerin özel sektörde daha fazla istihdam edilmesine aracı olunduğunu dile getiren Selçuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2020 yılının “Erişilebilirlik Yılı” ilan edildiğini hatırlattı.

Bu kapsamda yürütülen bazı çalışmaların salgın sebebiyle çevrim içi düzenlendiğini ama 2021’de de bu çalışmalara devam edileceğini belirten Selçuk, dört ana başlıkta verilecek Erişilebilirlik Ödülleri’ne de hem başvuru hem de oylama anlamında çok güzel bir ilginin oluştuğunu ifade etti.

ENGELLİ DÜNYASI

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER