SON EKLENENLER

Mahkeme kararı pes dedirtti: Köpek denmesini hakaret kabul etmek köpeğe hakarettir

AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza KAVAKCI, kendisine sosyal medya üzerinden "Akpden sen para aldın yalloz köpek gibi havlayanların dili dibine giriyor" ifadelerini kullanan Menşure Sütlüeroğlu hakkında kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle dava açtı. Yapılan yargılama sonucu "köpeklerin insan dostu olduğu ve bunun hakaret kabul edilmesinin köpeklere hakaret olacağı" gerekçesiyle sanık Menşure Sütlüeroğlu'nun beraatine karar verildi.
06 Ocak 2021 13:12

Son dakika haberi: Ak Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan'a 'yalloz, köpek' gibi kelimeler kullanması nedeniyle hakkında "hakaret" suçundan dava açılan Menşure Sütlüeroğlu hakkında beraat kararı verildi. İstanbul Anadolu 59. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Özlem Yayla'nın verdiği skandal kararda bu sözlerin, Kavakcı'nın onur, şeref ve haysitetini rencide edici nitelikte olmayıp, argo, kaba söz ve hitap tarzı olarak değerlendirilmesi gerektiği anlatıldı. Yayla, kararında 'köpek' kelimesinin hakaret sayılmasının da köpeklere hakaret olabileceği yönünde skandal bir değerlendirmeye imza attı.

Menşure Sütlüeroğlu isimli vatandaş 2019 yılında sosyal medya hesabından, Ak Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan'ın İBB iştiraki Metro İstanbul A.Ş.'den maaş aldığına ilişkin bir paylamışın altına, "AKP'den sen para aldın, yalloz, köpek gibi havlayan narin dili dibine giriyor" şeklinde bir paylaşımda bulundu. Sütlüeroğlu hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 2019 yılında yaptığı paylaşım üzerine soruşturma başlatıldı. Şüpheli hakkında "hakaret" suçu kapsamında İstanbul 59. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Sütlüeroğlu savunmasında, adına açılmış başka bir sosyal medya hesabından paylaşımın yapıldığını, kendisinin böyle bir paylaşımda bulunmadığını belirterek, kendi sosyal medya hesabını mahkemeye sundu. Yapılan incelemelerde hakaret paylaşımın Sütlüeroğlu'nun hesabından yapıldığı tespit edildi.

HAKARET UNSURU YOKMUŞ

İstanbul Anadolu 59. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Özlem Yayla, hakaret suçunun unsurlarının oluşmadığı yönünde bir değerlendirmeyle, sanık Menşure Sütlüeroğlu hakkında beraat kararı verdi. Mahkeme, "köpek gibi havlayanların dili dibine giriyor' şeklindeki sözlerin, hakaret unsuru taşımadığı yönünde skandal bir değerlendirme yaptı. Kararda, köpeklerin havlayarak kendilerini ifade ettikleri, bir insana aslan, kaplan dendiğinde hakaret iddiasının mevcut olmadığı, köpeklerin de diğer hayvanlardan farkı bulunmadığı, insanların sevimli dostları olduğu ifade edildi.

KÖPEK DEMEK HAKARET SAYILMAZMIŞ

Kararda, 'köpek' demenin hakaret kabul edilmesi halinde köpeklere de hakaret edilmiş olabileceği gibi skandal bir ifade de kullanılırken, Kavakcı'nın onur, şeref ve haysiyetini rencide edici nitelikte olmayıp, argo, kaba söz ve hitap tarzı olarak değerlendirilmesi gerektiği değerlendirmesi yapıldı.

 

MUSTAFA SAİT ÖZKAN

 

SABAH

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER