SON EKLENENLER

MEB'E BAŞÖRTÜSÜ TEPKİSİ! "ÖĞRETMENİNE SAHİP ÇIKMAMASINI ANLAMIYORUM"

Eğitim-Bir-Sen  ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Can Ataklı'nın baş rtülü öğretmene hakaret içeren sözlerine sessiz kalıp, Adnan Menderes'in hayatı ile ilgili çizgi film nedeniyle soruşturma başlatılmasına tepki gösterdi.
24 Mart 2020 13:38

Önceki gün "Mesele Sorunu Konuşmak Değil,Çözüm Üretmektir “Sahiden olur mu” derken gerçekten “sahici” olmuş. COVİD-19 salgını dolayısıyla eğitim askıya alınacak değil ya.Şartlar zorlaşabilir ama kolaylık her zaman vardır.#UzaktanEğitim ve#ebaTV seçeneği için MEB’e teşekkür ediyoruz."diyerek Koronavirüs nedeniyle  Türkiye'de 18 milyon öğrencinin uzaktan eğitim verilmesini desteklediklerini açıklayan Yalçın, MEB'in başörtülü öğretmene hakaret eden Can Atalı'nın tavrına sessiz kalıp, idam edilmiş Başbakan Adnan Mender'in hayatını anlatan çizgi filmi yayınlayanlar hakkında soruşturma açılmasına tepki gösterdi.

Yalçın kişisel twitter hesabında şu paylaşımda  bulundu:

Anlamıyorum! #CanAtaklı’nın başörtüsü üzerinden ayrıştırıcı diline karşı MEB’in birleştirici bir dille öğretmenine sahip çıkmamasını, 2012’de TRT Okul’da yayınlanan “Kilometre Taşları Adnan Menderes” Çizgi Filminin #EBAtv’de gösterilmesine MEB’in soruşturma açmasını anlamıyorum

Ne olmuştu?

Milli EĞitim Bakanı Ziya Selçuk, EBA'da Adnan Menderes'in hayatının anlatıldığı çizgi filmin gösterilmesi üzerine bunu doğru bulmadığını şu açıklamayla ifade etmişti:

 

 

EĞİTİM BÜLTENİ

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
imam
zaten yayınlanacağına dair hiç bir umudum yok
imam
Sanki siz çok sahip çıkıyorsunuz. Toplu sözleşme masasında öğretmeni sattığınızı bu camia unutmadı.
salih
3,5 ...diyeceğim bu kar ...
Ali bey
Bu zihniyet başörtüsü ve din istismarıyla geldi. insallah başlarınıda o geldikleri yiyecek.
Halil Kahraman
Bu ülkede biz ne dersek o olur diyen yobazlar işbaşında.Başörtülü öğretmenin ne sakıncası var? Onlar bu ülkenin evladı değil mi? Ama seçimi kazansanız bile biz ne dersek o olur diyen edep ve insanlık yoksunları teneke çaldı diye hemen niçin dönüş yapıldı??Bu ülkede Cumartesi havra tatili , pazar kilise tatili. Üç dört sene evvele kadar öğretmenler Cuma Namazına gidemezdi. Bu ayıbın birilerini üzmesi gerekmez mi? Ama üzülmek, hassas ve hakkaniyetli olmak erdem işidir. Başörtülülere sahip çıkmak ve saygılı olabilmek kalite işidir..Bu ülkede 500binden fazla müslüman asıldığı, tapu kayıtları ile sabit 20bin den fazla cami yıkıldığı bir ayıptır bir yaradır Müslüman gönüllerde hep kanar durur.. Özür dileneceği medeni yet göstergesi günleri bekliyor..
kartal
bu meşhur edilen adnan menderesin gerçek hayatını ve ülkeye verdiği zararları konuşmak yerine onu kahraman yapmak isteyenler var kınıyorum.
SON EKLENEN HABERLER