SON EKLENENLER

Memur-Sen'den O Albay hakkında suç duyurusu

“Yasakçı zihniyet yıllar geçmesine rağmen hiç değişmedi” dedirten olay Kayseri’de yaşandı. Albay İlhan Coşkun, personele ve ailelerine başörtüsü ve sakal yasağı koydu. Yasağa tepki gösteren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ''verdiği emrin kanunsuzluğu yanında nefret ve ayrımcılık suçunu işleyen, 28 Şubat benzeri süreç sevdalısı Alb. İlhan Coşkun hakkında suç duyurusunda bulunduk.'' dedi.
19 Eylül 2022 19:00

28 Şubat zihniyeti yine hortladı denilecek olay Kayseri’de meydana geldi. Kamuda başörtü yasağının 2013’te TSK’da ise 2017 yılında kalkmasına rağmen Kayseri 2’nci Ana Bakım Fabrika Müdür Albay İlhan Coşkun skandal bir yasak getirdi. Coşkun yayımladığı iç emirle fabrikadaki personele ve ailelerine başörtüsü ve sakal yasağı koydu. Tepki çeken yasağı 6 Eylül’de yayımlayan Coşkun, “Müdürlükte görev yapan tüm personelin lojmanlarda ikamet eden subay astsubay ve aileleri ile bunları ziyarete gelen misafirlerin ve iş takibine gelen şahısların türban, çember sakal topuklara kadar uzanan pardösü vb. ideolojik amaç simgeleyen çağ dışı kıyafetler ile fabrika müdürlüğe girmesine ve komutanlık içerisinde gezmesine müsaade edilmeyecektir” ifadelerini kullandı. Yasağa tepki gösteren Memur-Sen Genel başkanı Ali Yalçın ''İnsan onuruna açık saldırı niteliğindeki,inanca dayalı ayrımcılığı tetikleyerek ötekileştirmeyi makul göstermeyi hedefleyen,kılık kıyafet dayatmalarına yönelik elde ettiğimiz hakları yok sayan bu şahsın söylemlerine karşı yasal işlemler için TİHEK' e başvurumuzu yaptık.'' dedi.

YALÇIN Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Başörtüsünü irticai bir tehdit olarak gören, başörtülülerin komutanlık içerisinde olmalarını yasaklama gafletine düşen, verdiği emrin kanunsuzluğu yanında nefret ve ayrımcılık suçunu işleyen, 28 Şubat benzeri süreç sevdalısı Alb. İlhan Coşkun hakkında suç duyurusunda bulunduk.

İnsan onuruna açık saldırı niteliğindeki,inanca dayalı ayrımcılığı tetikleyerek ötekileştirmeyi makul göstermeyi hedefleyen,kılık kıyafet dayatmalarına yönelik elde ettiğimiz hakları yok sayan bu şahsın söylemlerine karşı yasal işlemler için TİHEK' e başvurumuzu yaptık.

SENDİKA BÜLTENİ

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER