SON EKLENENLER

Memurlara 600 puanlık artıştan kaynaklı ilave maaş artışı olacak mı?

3600 ek gösterge düzenlemesinde her memur için öngörülen 600 puanlık ek gösterge artışı En Yüksek Devlet Memuru aylığına bağlı birçok ödemeyi etkileyerek birçok ödeme artışına sebep olacağı açıklanmıştı.
29 Haziran 2022 14:50

Ancak Meclise sunulan kanun teklifinde En Yüksek Devlet Memuru olan Cumhurbaşkanı İdari İşler Başkanının ek göstergesi sabit bırakıldı. Diyanet İşleri Başkanının ek göstergesi 9000 yapılırken İdari İşler Başkanının ek göstergesi sabit bırakılmıştır.

Meclise sunulan 3600 ek gösterge artışını düzenleyen kanun teklifinde unvanlar itibarıyla ek göstergelerdeki artış ortaya çıktı.

Özellikle her memurun ek göstergesine 600 puanlık artış öngören açıklama memurları heyacanlandırmıştı. Çünkü 8000 ek göstergeli Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanının ek göstergesi de 8600 olacak ve bu durum ister istemez bütün memurların maaşlarında dolaylı artış sağlayacaktı.

Ancak Meclise sunulan kanun teklifinde Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanının ek göstergesinde artış olmadığı ve 8000 olarak sabit kaldığı görülüyor. Dolayısıyla En Yüksek Devlet Memuru maaşında artış olmayacağı için memurların ek göstergelerindeki artış dışında ilave bir artıştan yararlanması mümkün olmayacaktır.

KAMUBİZ.COM

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER