SON EKLENENLER

ÖĞRENCİLERE DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI ŞOKU!

Milli Eğitim Bakanlığının DYK Yönergesi kapsamında bu yıl 7/8/11/12. Sınıf öğrencileri DYK kapsamında kurs programlarına devam ediyorlardı.
19 Kasım 2020 18:20

Milli Eğitim Bakanlığının DYK Yönergesi kapsamında bu yıl 7/8/11/12. Sınıf öğrencileri DYK kapsamında kurs programlarına devam ediyorlardı.  12. Sınıf seviyesinde 8 dersten 24 saat 7/8 ve 11. Sınıf seviyesinde 6 dersten 18 saat olarak verilen DYK kursları daha ziyade LGS ve YKS sınavlarına hazırlık maksatlı bir program içerikli idi. Tüm dünyanın yanı sıra ülkemizi de tesiri altına alan COVİD-19 salgını nedeniyle Bakanlar Kurulu Kararı ile bir takım ek tedbirler alındı. 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma kısıtlaması ile hafta sonu 20.00 den sonra uygulanacak sokağa çıkma yasakları dışındaki bütün kısıtlamalar eğitim sektörü ile doğrudan ilintili kısıtlamalar oldu. Ekonomik olarak büyük sıkıntılar yaşayan özel okullar bir de öğrencilerinin kendilerinden ayrılmaları ile sonuçlanacak bir süreç yaşamaya başladılar. Okullardaki uzaktan eğitim faaliyetlerinin öğrencilerine tesirli olmadığı fikrindeki veliler öğrencileri için alternatif öğrenme ortamları bulma gayretindedirler. Eğitimde fırsat eşitliği makasının daha açıldığı bir eğitim iklimi tehlikesi ortaya çıktı.

Sınavlara hazırlık süreçleri içinde birçok sıkıntıyı barındıran uzun ve meşakkatli bir süreçtir. Bilgili olmanın yanında sinirlerini çelik gibi tutma, sürekli idmanlı olma, çabuk olma gibi meziyetleri de güçlendirmeyi gerektirir. 2021 yılında sınava girmek üzere hazırlanan 8 ve 12. Sınıf öğrencileri için bu sınav hazırlık dönemi içinde birçok bilinmezi barındırmasından sebep daha zorlu bir hal almıştır. Sürekli değişkenlik gösteren ülke eğitim çalışma usulleri öğrencilerin de sınava hazırlanmalarını güçleştirmektedir. Özel Öğretim Kurslarının yüz yüze eğitime 45 günlüğüne kapatılmış olması, uzaktan eğitimin öğrenme iklimi güçleştirici ortamı, denem sınavı yapamama ve akranları ile birlikte olamama güçlükleri öğrencilerin dayanıklılıklarını da zedelemektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı: “Bakanlığımıza bağlı tüm okul öncesi kurumlar, kreşler, ilkokul, ortaokul ve liseler, özel eğitim okulları ve sınıfları, meslek liselerindeki uygulamalı dersler ile özel öğretim kursları da bu kapsamda olacaklar. Destekleme ve yetiştirme kursları ve takviye kurslarında da bu süreçte yüz yüze eğitim yapılmayacaktır. 5580 sayılı özel öğretim kanunu kapsamındaki özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki "bireysel eğitimler" yüz yüze gerçekleştirilebilecektir.” Diyerek her türlü eğitim faaliyetinin yüz yüze yapılmasını kısıtlamıştır.

Bugün Bakanlıktan illere bildirilen görüş ile DYK Kurslarının uzaktan eğitim ile yapılmayacağı bildirilmiştir. Yüz yüze eğitim de sınırlandırıldığı için şu 45 günlük sürede DYK yapılamayacağı anlaşılmaktadır. Sınava hazırlanan öğrenciler için bu hazırlık süreci oldukça meşakkatli geçeceği aşikardır. Öğrenciler konularda azaltmaya gidileceği endişesi ile ileriye yönelik de çalışma yapamamaktadırlar. Bu kadar fazla bilinmez yorucu. Bir an önce her şey netliğe kavuşturulmalıdır.

İbrahim Hakkı CELİS

MEMUR POSTASI

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
Hakki
Boş beleş para aliyor ogretmen
SON EKLENEN HABERLER