SON EKLENENLER

PCR’a veli karar verecek

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okullardaki PCR taramasıyla ilgili bilgi verirken, velinin rızası alınmadan öğrenciye asla test yapılmayacağını açıkladı.
14 Eylül 2021 07:35

PCR’a veli karar verecek

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okullardaki PCR taramasıyla ilgili bilgi verirken, velinin rızası alınmadan öğrenciye asla test yapılmayacağını açıkladı. Özer, “Öğrencilerle ilgili ne aşı ne PCR zorunluluğu var” dedi. Bakanın verdiği bilgiye göre, vaka nedeniyle tatil edilen hiçbir okul yok. 850 bin dersliğin sadece 198’inde yüz yüze eğitime ara verildi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitim gündemini değerlendirdi. Özer, belirli okullarda, örneklem üzerinden ve ‘velinin rızasını alarak’ öğrencilere PCR testi yapılması yönünde Sağlık Bakanlığı ile koordineli şekilde görüştüklerini aktardı. Özer, “Öğrencilerle ilgili ne aşı ne PCR zorunluluğu var. Velinin rızası olmadan çocuğa asla PCR testi yapılmayacak. Uygulamanın ne zaman başlayacağını yakında Sağlık Bakanlığımız açıklayacak.” dedi. Özer, TRT Haber’de katıldığı canlı yayında soruları yanıtladı.

KAPANAN OKUL YOK

Okullarda Kovid-19 koşulları altında yüz yüze eğitim öğretim için alınan önlemlere ilişkin bilgiler aktaran Özer, bir haftalık yüz yüze eğitimden sonra 850 bin dersliğin sadece 198’sinde vaka veya yakın temas nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildiğini hatırlattı. Türkiye’de, 57 bin 108 devlet okulu olmak üzere toplam 71 bin 320 okul bulunduğunu aktaran Özer, “Vaka nedeniyle tatil edilen hiçbir okulumuz bulunmuyor.” dedi.

ÖĞRETMENLERDE İKİ DOZ%73

Öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının aşılanma oranlarına ilişkin de bilgiler veren Özer, “6 Ağustos’ta en az bir doz aşı olmuş öğretmen oranımız yüzde 73’tü, dün itibarıyla yüzde 91’e çıktı. Türkiye ortalaması ise yüzde 83. Yani Türkiye ortalamasından 8 puan daha yüksekte. En az iki doz aşı olmuş öğretmen oranı ise 6 Ağustos’ta yüzde 59’du, dün itibarıyla yüze 78’e çıkmış.” diye konuştu.

YENİ ŞAFAK

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER