SON EKLENENLER

REKTÖRLÜĞÜN CORONAVİRÜS ŞARTLARINI GÖRMEZLİKTEN GELEN KARARINA BÜYÜK TEPKİ

Selçuk Üniversitesinin  sınavları yüzyüze yapma kararına tepki gösteren Eğitim-Bir-Sen Konya 2 No'u Şube başkanı Şenol Metin, bu kararın hem öğrenciler hem de Konya halkı için büyük riskler barındırdığını belirtti.  81 ilimizden 50 Bine yakın öğrencinin 45 gün Konya’da zorunlu ikamete tabi tutulmasının corona pandemisi açısından büyük riskler taşıdığını belirten Metin, "Bir tane bile covid pozitif olan öğrencimizin yaratacağı riske tekraren dikkat çekerek,  bu öğrencilerimizin 30 Temmuzdan sonra memleketlerine dönmesi sonrası şehirlerinde yaratacağı riski ayrıca takdirlerinize sunuyorum. Uluslararası Öğrencilerin önemli bir kısmının ülkelerine döndüğünü biliyoruz. Bu  öğrencilerin Türkiye’ye gelmesi mümkün değildir. Bu bile Selçuk Üniversitesinin aldığı bu Kararın uygulanabilirliğinin olmadığını göstermektedir." ifadelerini kullandı. Metin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
10 Mayıs 2020 14:44

Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden Selçuk Üniversitesi’nin Senatosu Bahar Dönemi sınavlarını YÜZYÜZE Yapma kararı almıştır. 11 Marttan beri fedakarlıklarla yürüttüğümüz #Corona Salgını ile mücadeleye büyük zarar verecek bu kararın tashihi zorunluluktur.

Üniversiteler, ülkeye yön veren vizyon belirleyen kurumlardır. Araştırma üniversitesi olmak için çaba harcayan Selçuk Üniversitemizden inovatif, örneklik oluşturacak ölçme-değerlendirme sistemleri önerileri beklerken ilkel, yeni normal ile çelişen ve toplum sağlığını hiçe sayan bir sınav sistemini öğrencilere dayatması Üniversitemizin saygınlığına ve itibarına halel getirmiştir.

Aralarında İstanbul Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi… sayabileceğim onlarca üniversite bu sınavları corona pandemisi ile mücadele konseptinin gereği olarak uzaktan online sınav, proje, ödev gibi tekniklerle yaparken #corona pandemisi açısından fevkalede riskli bir il olan Konya’mızda Selçuk Üniversitesinin YÜZYÜZE SINAV Yapma kararının hangi saikle alındığını anlamak mümkün değildir.

Sayıları birkaç bini geçmeyen yurt dışından getirilen ve karantinaya alınan yurttaşlarımızın şehir için ne büyük bir risk oluşturduğu hepimizin bilgisi dahilindedir. 81 ilimizden 50 Bine yakın öğrencinin 45 gün Konya’mızda zorunlu ikamete tabi tutulması #corona pandemisi açısından büyük bir risk üretecektir. Bu riskin niye üretildiğinin Konya kamuoyuna izahı gerekir. Konya bunu hak etmiyor.

Bir tane bile covid pozitif olan öğrencimizin yaratacağı riske tekraren dikkat çekerek,  bu öğrencilerimizin 30 Temmuzdan sonra memleketlerine dönmesi sonrası şehirlerinde yaratacağı riski ayrıca takdirlerinize sunuyorum.

Uluslararası Öğrencilerin önemli bir kısmının ülkelerine döndüğünü biliyoruz. Bu  öğrencilerin Türkiye’ye gelmesi mümkün değildir. Bu bile Selçuk Üniversitesinin aldığı bu Kararın uygulanabilirliğinin olmadığını göstermektedir.

Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca’nın;

‘Şu an mücadelemizin ikinci dönemindeyiz. Bu ikinci dönemde de tedbirler alacağız. Tedbirsiz davranmak, tehdidin ortadan kalktığını varsaymaktır. Tedbir zorunludur çünkü tehdit devam etmektedir. Virüs öngöremeyeceğimiz bir dönem daha dolaşmaya devam edecektir.’ Açıklamasında kendini bulan TEDBİR ZORUNLULUĞU ile Selçuk Üniversitemizin aldığı bu karar ne kadar örtüşmektedir?

81 ilimizden 50 Bine yakın öğrenciye ilaveten Konya’mızda mukim binlerce öğrencinin de katılımı büyük sayılara ulaşacak bir öğrenci kitlesinin  kampus bölgesinde yoğunlaşması da ayrı bir boyuttur. Bu öğrencilerin sınav salonu, kantin, yemekhane, tranvay gibi alanlarda toplu bulunmasının riskleri yanında; eğitim, sınav, kantin, ulaşım, barınma hizmetlerinin sunumu sırasında görev alacak akademik/idari personelimiz başta olmak üzere, YURTKUR Personeli ve diğer çalışanlar için  oluşturacağı risklerin de değerlendirilmesi gerekir.

Selçuk Üniversitesine bir çağrıda bulunmak istiyorum;

Herşey bitmiş değil. Hatadan dönmek erdemdir. Hiçbir rasyonelitesi olmayan bu kararınızı gözden geçirerek diğer üniversitelerimizde olduğu gibi Yükseköğretim Kurulunun kararında kendini bulan ‘Öğrencilerimizi tedirgin etmeyecek’ bir çözüme odaklanınız.  Eski normlar değişti yeni normale göre düzenlenmiş bir öneri bekliyoruz.

Önce Sağlık diyor, ‘Yeni Dönemin Normaline’ uyumlu, sınav sağlığı ile insan sağlığını birini diğerine kurban etmeyen bir KARAR bekliyoruz.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ, ÖĞRENCİNİ DÜŞÜN,

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ KONYA’YI DÜŞÜN,

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE’Yİ DÜŞÜN…

AKADEMİ DÜNYASI

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER