SON EKLENENLER

SAĞLIK BAKANLIĞI 5 GENEL YAZIYI YÜRÜRLÜKTEN KALDIRDI. İSTİFALAR SERBEST Mİ?

Sağlık Bakanlığı 2 Haziran tarihli yazısıyla, Bakanlık personelini kapsayan 5 genel yazıyı yürürlükten kaldırdı. Kaldırılan yazılar arasında istifa etmeyi yasaklayan iki yazıda bulunmaktadır.
03 Haziran 2020 09:13

Sağlık Bakanlığı, 2 Haziran 2020 tarihli ve E.1483 sayılı yazısıyla idari izinleri yeniden düzenlenmiştir.

2 Haziran 2020 tarih ve E.1483 sayılı yazıyla, eski tarihli 5 genel yazı yürürlükten kaldırılmıştır. E.1483'ün eski tarihli yazıları yürürlükten kaldırılan ilgili talimatı şu şekildedir:


Aşağıda yürürlükten kaldırılan Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü yazılara ve bu yazıların konularına özet olarak yer verilmiştir.

1--- 13 Mart E.912
https://www.memurlar.net/haber/892153/saglik-bakanligi-personelinin-izinleri-yeniden-duzenlendi.html
13 Mart tarihli ve idari izinleri kapsıyor. (Yıllık izinler durdurulmuştu. kanser hastası olanlara ve organ nakli olanlara idari izin verilmesi öngörülmüştü.)

2--- 18 Mart E.962
https://www.memurlar.net/haber/908705/saglik-bakanligi-personelini-kapsayan-idari-izin-yazisi-yayimlandi.html
18 Mart tarihli ve personel izinlerini kapsıyor (Hamile personele ve engelli personele idari izin verilmesi öngörülmüştü. Okul öncesi ve ilköğretimde çocuğu olan Bakanlık personeline yıllık izin verilmesi öngörülmüştü.)

3--- 23 Mart E.3522
https://www.memurlar.net/haber/894232/saglik-bakanligi-ndan-esnek-calismaya-dair-yazi.html
23 Mart tarihli ve esnek çalışma konulu (Personelin esnek çalışmasının sağlanmasına yönelik talimatlar yer almaktadır.)

4---- 30 Mart E.1047
https://www.memurlar.net/haber/895948/tum-saglik-personelini-ilgilendiren-23-maddelik-yeni-bir-genelge-yayimlandi.html
Personel Ayrılış İşlemleri konulu yazı (Başka yere tayini çıkan personele 3 ay süreyle ayrılışlarının yapılmaması istenmiştir. Başka kurumlara nakil isteyenlere muvafakat verilmeyecek. Her ne sebeple olursa olsun istifa etmek isteyenlerin talepleri kabul edilmeyecek. 3 ay boyunca aile, sağlık mazeretine binaen yer değiştirme yapılmayacak. Üniversite, özel sağlık tesisleri ile diğer kurumlarda çalışıp da Sağlık Bakanlığına yerleşen kişilerin 3 ay boyunca atamaları yapılmayacak. İkinci bir talimata kadar aile keimliğine yerleştirme işlemi yapılmayacak. )

5--- 15 Mayıs E.1424
https://www.memurlar.net/haber/905689/saglik-bakanligindan-izin-nakil-ve-emeklilige-dair-13-maddelik-yeni-genelge.html
Personel ayrılış işlemleri konulu yazı (Başka yere tayini çıkanın ayrılışına izin verilecek. 30 Mart ila 7 Mayıs arasında emekli olanın ayrılışına izin verilecek. Başka bir kuruma tayini çıkana muvafakat verilmeyecek. Ancak TUS, YDUS ile üniversite kadrolarına atananların ayrılışına izin verilecek. Aile birliği, sağlık, eşinden boşanma mazeretine dayalı nakil talepleri yapılacak. Görevden çekilmek isteyenlerin talepleri kabul edilmeyecek. Yıllık izin ve şua izni kullanılabilecek. )

Yukarıdaki yazının dışında ayrıca, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yazılan bir yazı bulunmaktadır. 27 Mart tarihli ve E. 1052 sayılı yazı, Sağlık personelin ayrılışlarına konu edinmiştir.
https://www.memurlar.net/haber/895337/tum-saglik-personelinin-istifasi-3-ay-boyunca-yasaklandi.html
Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğüne ait bu yazıda, kamu ve özel sektöre ait tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan sağlık personelinin ikinci bir yazıya kadar görevlerinden ayrılmamaları istenmiştir. Yazı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne de gönderilmiştir. Yazının yürürlükten kaldırıldığına yönelik memurlar.net'te bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak Sağlık Bakanlığı özelinde yetkili kurum Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüdür ve bu Genel Müdürlük daha önce istifaları yasaklayan iki Genelgesini yürürlükten kaldırmıştır.

DEĞERLENDİRME

2 Haziran tarihli yazıda, daha önce istifaları yasaklayan 30 Mart 2020 tarih ve E.1047 sayılı yazı ile 15 Mayıs 2020 tarih ve E.1424 sayılı yazılar yürürlükten kaldırılmıştır. Dolaysıyla Sağlık Bakanlığı özelinde istifaların serbest hale geldiğini belirtebiliriz.

MEMURLAR.NET

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER