SON EKLENENLER

Sınava karşı görünenler samimi değiller

Günlerdir devam eden uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavına ilişin tartışmalar artarak devam ediyor. Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, isim vermeden yasayı anayasa mahkemesine taşımayan CHP ve Milli Eğitim Bakanıyla yaptığı görüşmede sınava dair tek kelime etmeyen Türk Eğitim-Sen'i samimiyetsizlikle suçladı.
15 Ağustos 2022 20:21

Öğretmenlerin kariyer sistemini kendi kariyer kaygılarının malzemesine dönüştüren bazı kifayetsiz muhterisler, mevcut yasaya göre yapmış olduğum bir değerlendirmenin içinden cımbızlama yaparak, konuyu bağlamından koparmış, kara propaganda malzemesine dönüştürmüşlerdir.

Resim

Sendikamızın ve şahsımın kirli algı operasyonlarına alet edilmesi, yalan üzerinden zihinleri şekillendirme hevesi güden, kirli siyasetin ve kirli sendikacılığın bir tezahürüdür. Bizim kariyerle ilgili talebimiz toplu sözleşme metinlerinde de ifadesini bulduğu gibi açık ve nettir.

Resim

 

Kariyer basamaklarında sınava karşı çıktığını iddia eden siyasiler, samimi ve duyarlı olsalardı, kanunla getirilen sınavın iptalini Anayasa Mahkemesine taşırlardı. Ama biz biliyoruz ki, ana muhalefet partisinin başvurusunda böyle bir madde yok. Tek dert öğretmeni manipüle etmek.

Kirli mekanizmanın öteki manivelası malum sendikaya gelince; bir yandan meclis görüşmelerinde yasayı övüyor, bakan ziyaretinde sınav aleyhine tek kelime etmiyor ama sosyal medyada herkesten çok sınav karşıtlığı yapıyor, bir yandan da üyelerini sınava hazırlama reklamı yapıyor.

Düğün evinde tefçilik ölü evinde yasçılık yaparak iki yüzlülükte sınır tanımıyor. Bunu da sahaya sendikacılık olarak satmaya çalışıyor.

SENDİKA BÜLTENİ

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER