SON EKLENENLER

Sosyal medyada 'oltaya gelmeyin'

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, vatandaşlara sosyal medyadaki siber saldırganlar konusunda uyarılarda bulundu
13 Temmuz 2022 08:59

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından hazırlanan raporda, saldırganların Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarını ele geçirme konusunda kurduğu tuzaklar şöyle anlatıldı:

 Oltalama:

En çok kullanılan yöntemler arasında ilk sırada. İlgili sosyal medya platformu adıyla kullanıcıya gönderilen sahte mesajın içeriğinde bir bağlantı yer alır. Sahte sayfadan giriş yapıldığında bütün bilgileriniz karşı tarafa iletilmiş olur.

Piyango:

Sosyal medya hesabınıza ödül kazandığınıza dair bir mesaj geliyor. Mesajdaki linke tıkladığınızda şifreniz çalınıyor.

Sahte e-Posta:

Sosyal medya platformlarının ismi ve ara yüzü kullanılarak atılan medya e-Postalarına dikkat edin. Yine, kurum veya şirketlerin ismi kullanılarak açılan sahte hesaplardan paylaşılan zararlı bağlantılara da tıklamayın.

Kredi vaadi:

'Anında kredi' çekebileceğiniz iddiasıyla zararlı bağlantıya tıkladığınızda giriş bilgileriniz çalınır. Özellikle elektronik eşyaların piyasa fiyatının çok altında satışa sunulduğu yönündeki reklamlar hesabınızı ele geçirme yöntemlerinden birisi.

Kayıtlı parola:

Tarayıcıya 'Beni hatırla' seçeneği ile kaydedilmiş parolalar saldırganlar tarafından ele geçirilebilir. Bu yüzden parolalarınızı kaydetmeyin.

EBRU KARATOSUN

TÜRKİYE GAZETESİ

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER