SON EKLENENLER

TARIM BAKANI, EHİL OLAYAN ATAMALARI MEVZUATA UYGUN DİYE SAVUNDU!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin Ege Ordu Komutanlığı’nda sivil memur olarak çalışan ve danışmanı Uğur Sadioğlu’nun kardeşi olan Fatma Sinem Sadioğlu’nu Orman ve Köy İşleri Daire Başkanı olarak ataması tepki toplamıştı.
26 Nisan 2020 09:54

Atama öncesinde hiçbir kurum ve kuruluşta yöneticilik deneyimi olmayan ve Orman Genel Müdürlüğü’ne bağlı herhangi bir kurumun alt kademelerinde daha önce hiç çalışmayan Sadioğlu’nun, aynı zamanda Tarım ve Orman Bakanı Danışmanı Uğur Sadioğlu’nun kız kardeşi olması ise dikkat çekmişti. Orköy Daire Başkanlığı’nın resmi sitesinde Fatma Sinem Sadioğlu’nun özgeçmişine, eğitim ve meslek geçmişine dair hiçbir bilgiye de yer verilmemişti.

Konuya ilişkin Cumhuriyet’e açıklama yapan Tarım Orman İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş, “Orköy Genel Müdürlüğü, Orköy Daire Başkanlığı’na dönüştürüldükten sonra amacından zaten uzaklaştırıldı. Kuruluş amacı orman köylüsüne hizmet vermek olan kuruma orada hiç çalışmamış, orman köylüsünü hiç tanımayan, devlet ve orman köylüsü arasındaki ilişkiden hiç haberi olmayan hatta devlet memurluğunu bile tamamen yapmamış birini; dışarıdan buraya daire başkanı atamak 180 yıllık ormancılık tarihine darbe vurmak demektir” diyerek tepki göstermişti.

Konu Meclise taşınarak soru önergesi verilmişti. Bakan Pakdemirlinin soru önergesine verdiği cevapta sadece atamaların mevzuata uygun olduğunu ifade etmesi dikkatlerden kaçmadı. Verilen cevapta atamaların sadece mevzuata uygun olduğu ile yetinilerek atanan kişilerin ehil olup olmadığına girilmemesi zımnen yanlış atama yapıldığının göstergesi anlamına gelmektedir.

Bakan Pakdemirli'ye kurumların kodlarıyla oynamaması gerektiğini hatırlatarak bu tür atamalardan vazgeçmesini öneriyoruz. Ehil olmayanların uzmanlık gerektiren birimlere yönetici yapılması kısa vadeli tatmin sağlayabilir ama uzun vadede ne atanan bu işin hayrını görür ne de atayan hayırla yad edilir.

Soru Önergesi ve verilen cevap

SGKREHBERİ

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER