SON EKLENENLER

'TAŞERON' GÖLGESİNDE HAK-İŞ'TEN BAKAN SEÇUK'A SÜRPRİZ ZİYARET

'Taşeron' gölgesinde Hak-İş'ten Bakan Seçuk'a sürpriz ziyaret!
10 Ağustos 2020 11:36

Kadroya geçen taşeron işçilerin bu yıl yapılacak toplu sözleşme süreci tartışmaları devam ederken sürpriz ziyaret Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Dr. Osman Yıldız  'Başkanlığı’ndaki heyetten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a yapıldı

TÜRK-İŞ VE HAK-İŞ'İN TAŞERONDAN GEÇEN İŞÇİLERE FARKLI TALEPLER

Türk-İş taşerondan kadroya geçen işçiler için asıl işin yapıldığı iş kolu bünyesinde sendikada yer almaları gerektiği ifade ederken Hak-İş "6356 sayılı Kanun'un geçici 7. maddesinin 3. fıkrasının yürürlükten kaldırılarak, kamu kurumlarında yardımcı işlerde çalışan işçilerin fiilen çalıştıkları ve halen örgütlenmiş oldukları iş kollarında örgütlenmelerinin sürekli hale getirilmesini talep ediyor.

YILDIZ’DAN BAKAN SELÇUK’A ZİYARET

Bu tartışmalar için her iki sendikadan da açıklamalar gelmişti.

GÜNDEM TİS MÜZAKERELERİ

Genel Başkan Yardımcısı Dr. Osman Yıldız Başkanlığı’ndaki heyet, Sağlık Bakanlığı çalışanları için Öz Sağlık-İş Sendikamız ile TÜHİS arasında yapılan TİS müzakereleri kapsamında, 7 Ağustos 2020 tarihinde, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’u makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem, Öz Sağlıkİş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, TÜHİS Genel Sekreteri Adnan Çiçek, Öz Sağlıkİş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özüpek, Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Sekreteri Halit Kayalı bulundu.

Yıldız, Bakan Selçuk’a, kendilerine göstermiş olduğu ilgi ve destekten dolayı teşekkür etti.

SGKREHBERİ

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
Murathan
Sıkıntı yok onlar gülüşerek aralarında anlaşırlar. İşçi köleliğe devam eder. Bu panik neyin paniği biliyormusunuz.? Sendikalar üye işçi kaybetmekten korkuyor. Hak iş olsun, Türk iş olsun bu sendikalar hiçbir zaman işçiyi savunmak adına bir icraat yapmamıştır. Bu sendikalar Türkiye de her gün enflasyon artışı olurken 2320 TL asgari ücrete sessiz kalan sendikalardır.
SON EKLENEN HABERLER