SON EKLENENLER

TEŞEKKÜR DEĞİL HAKKIMIZI VERİN

Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, “ Takdiri, teşekkürü bırakın Sağlık çalışanlarının haklarını veren” dedi.
04 Ağustos 2020 18:11

Döner Sermaye Adaletsizliği ile ilgili olarak basın açıklaması yapan Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, Alkış, takdir ve yapılan teşekkürlerin sağlık çalışanlarının haklarını ödemeye yeterli olmadığını söyledi. Sağlık çalışanlarının canlarını verip şifa dağıttığı, ailesinden uzak kalarak fedakârlıklarda bulunduğu pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının kahramanlar olarak tarihe geçtiklerini anlatan Çakmak, “Takdirler ve teşekkürlerin ardı arkası kesilmedi. Yapılan işi bu ülkede 7’den 70’e, çiftçisinden siyasetçisine herkes gördü. Bizim sağlık çalışanları olarak beklentimiz milletimizden teşekkür ve dua idi. Onu gördük ve yaşadık. Yöneticilerden beklentimiz ise sağlık çalışanlarının temel sorunlarının çözülmesi idi fakat ne yazık ki bu gerçekleşmediği gibi durumun daha kötüye gittiği bir süreç yaşıyoruz. Döner sermaye ödemeleri de bunun en net biçimde görüldüğü yer olmuştur” diye konuştu.

ÇAĞRILARIMIZ HEP YANITSIZ KALDI

Tavandan ek ödeme veriyoruz diyerek 3 ay yapılan ödemelerin adaletsizliği, yöneticilerin iki dudağı arasına bırakılmışlığı ile çalışanları memnun etmediğini düzeltilmesi yaptıkları çağrılarında hep yanıtsız bırakıldığını öne süren Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “Salgın bitmemesine rağmen her ne hikmetse adaletsizde olsa bu tavandan ek ödeme süreci sona erdi. Diğer kamu kurumlarında çalışanların ek ödemeleri herhangi bir kesintiye uğramadan ödenmeye devam ederken salgının tam ortasında canını ortaya koyarak mücadele eden sağlık çalışanları sıfır döner sermayeye ödemesine mahkûm edilerek kahramanlıkları bir anlamda cezalandırılmış oldu. Sağlık çalışanları alın terlerinin karşılığını alamıyor. Verdikleri kahramanca mücadelenin karşılığında yapılanlardan dolayı mutsuzlar. Aylar süren ve daha da sürecek olan fedakârlıklarının karşılığında yapılanları hazmedemiyorlar.”

TEŞEKKÜRÜ BIRAKIP GEREĞİNİ YAPSINLAR

Süren adaletsizliğin giderilmesi için bir kez daha ilgili yerlere seslenerek çağrı yaptığını ifade eden Çakmak, sözlerini şöyle tamamladı: “Şimdi sesleniyorum;  Döner sermayeleri sıfırlamak yerine sağlık çalışanlarını memnun edecek düzenlemeler neden ısrarla yapılmıyor? Adaletsiz ve sistematik bir şekilde çalışanı mağdur eden döner sermaye sistemi yeni baştan niçin revize edilmiyor? Salgın devam ediyor iken kahramanları niçin sürekli kaybetmeye mahkûm ediliyor? Yıllardır haykırıyoruz. Döner sermaye sistemi adaletli değil, döner sermaye sürdürülebilir değil, Aynı işi yapan insanlar arasında farklı ödeme olabilir mi? Bu sorulara verecek cevabı olmayan tüm yöneticiler sağlık çalışanlarının bugün yaşadıklarının sorumlusudurlar. Yöneticiler teşekkür ve takdiri bırakıp gereğini yapmalıdırlar. Onların üstüne düşen, sağlık çalışanların taleplerini karşılamaktır. Bu işi de döner sermayeden başlanmalı, sıfır döner sermaye rezilliğine bir son verilmelidir.”


 

Kaynak:amisoshaber

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER