SON EKLENENLER

TÜRK-İŞ HÜKÜMETİ UYARDI: KIDEM TAZMİNATIMIZ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

Türk-İş'in 81 ilde başlattığı eylemde, 'Kıdem tazminatı, Türkiye işçi sınıfının ve Türk-İş'in kırmızı çizgisidir. Kıdem hakkımızı, hayallerimizi ve geleceğimizi elimizden almak isteyenlere karşı direne direne hakkımızı koruyacağız' denildi.
29 Haziran 2020 14:53

Hükümetin, kıdem tazminatına yönelik hazırlığına tepki gösteren Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) ve Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) 81 ilde eylem karar almıştı. Kıdem tazminatını fona çevirerek fiili olarak ortadan kaldırmayı hedefleyen tasarının Meclis’e gelmesi halinde genel grev ilan edeceğini duyuran Türk-İş, bugün tüm illerdeki temsilciliklerinde eylemlere imza attı.

Ankara’da Türk-İş Genel Merkezi önünde bir araya gelen işçiler, “Direne direne kazanacağız”, “Türk-İş nerede biz oradayız” sloganları attı, “Kıdeme uzanan eller kırılsın”, “Kıdem tazminatı geleceğimizdir dokunma”, “Ölmek var dönmek yok, tazminatı vermek yok” yazılı pankartlar taşıdı.

İzmir'de yapılan eylem Türk-İş 3. Bölge Temsilciliği önünde yapıldı. Açıklamayı bölge temsilcisi Süleyman Yıldırım yaptı. Burada bir kadın işçinin sözü damga vurdu. Emekçi kadın “Kıdem Tazminatı Çanakkalemiz’dir, geçilmez!” dedi.

Türk-İş Ankara İl Temsilcisi Nihat Zengin, kıdem tazminatı ile ilgili yapılması planlanan değişiklik konusunda "Değişiklik yapılmasına ilişkin sosyal taraflar arasında mutabakat yoktur. Ekonomideki sıkıntıların çözümü yine işçide aranıyor. Esnek çalışma kabul ettirilmeye çalışılıyor. Bunların hiçbirini kabul etmiyoruz. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de daha önce görülmemiş salgın devam ederken bu gündeme getiriliyor. İşçiler bu süreçte işsizlikle baş etmeye ve korumaya çalışmaktadır. Bu düzenleme çalışma hayatının huzurunu bozmuştur. Kıdem tazminatı Türkiye işçi sınıfının ve Türk-İş’in kırmızı çizgisidir. Bugün çalışanlar ve gelecekte çalışacaklar için kıdem tazminatının mevcut haliyle korunmasını istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.  

VATAN PARTİSİ’NDEN EMEKÇİLERE DESTEK

Vatan Partisi, Türk-İş 1. Bölge Temsilciliği'nin düzenlediği kitlesel basın açıklamasına destek verdi. Vatan Partisi İstanbul İl Yönetimi eylem alanında Bölge Temsilcisi Adnan Uyar ile görüşerek desteklerini iletti.

Vatan Partisi Bolu Yöneticileri, Türk-İş Bolu İl Başkanı Özgür Elçi ile bir araya geldi. Vatan Partisi yöneticileri, kıdem tazminatı konusunda emekçilerle birlikte omuz omuza mücadele edeceklerini söyledi.

Hatay’da da Vatan Partililer, Güvenlik-İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Mustafa Kemal Savaş'ı ziyaret etti. Kıdem tazminatı hakkındaki görüşmenin sonunda Vatan Partililer, Dr. Doğu Perinçek’in yazdığı Üretim Devrimi kitabını Güvenlik-İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Mustafa Kemal Savaş’a sundu.

Isparta’da da Vatan Partisi Heyeti, Türk İş Isparta İl Temsilcisi Osman Kormaz’ı ziyaret etti. Görüşmede kıdem tazminatı konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

AYDINLIK

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER